Ari ute i kylan: ”Klart jag saknar Kalmar”

Sporten Artikeln publicerades

Ari Ferreira är i frysboxen.
Kalmar FF:s förre skyttekung har spelat bara 14 minuter - på hela säsongen.
- Det är jobbigt just nu, säger Ari till Barometern.

Förra sommaren lämnade Ari Kalmar FF. Holländska AZ Alkmaar betalade svindlande 41 miljoner kronor för den brasilianske 21-åringen som 2006 vann den allsvenska skytteligan på 15 mål.
Första tiden i Alkmaar blev lyckosam. Tränaren Louis van Gaal gav Ari förtroende och fram till slutet på november var han i praktiken helt ordinarie och gjorde sju mål. En skada satte honom senare ur spel en period och under våren handlade det mest om inhopp.
Under försäsongen i somras fick Ari en hel del speltid och gjorde också mål, men när det drog ihop sig till premiär i Eredivise blev han på nytt ställd utanför laget.
Hittills har det blivit ett kortare inhopp på sex matcher. Dessutom har Alkmaar inlett säsongen ganska bra och Aris konkurrenter om forwardsplatsen (Mounir El Hamdaoui och Graziano Pellè) har levererat.
– Laget har gått bra och andra anfallare har gjort mål. Det är klart att det känns jobbigt att stå utanför men jag kan bara jobba vidare, säger brassen.
Ari Ferreira säger att han känner sig hundraprocentigt frisk och i bra form.
– Jag tränar bra och spelar bra i b-laget. Bara att hoppas att man får chansen igen.
Hur ser du på möjligheten att bli utlånad?
– Det är inget jag tänker på och jag har heller inte hört något från agenten.
Du längtar inte tillbaka till Kalmar?
– Det är klart att jag saknar Kalmar, men jag kan inte tänka på det just nu. Det är stora matcher som väntar och stora lag att möta. Jag vill spela matcher här nere. Det är mitt mål.