Walfridsson: ”AIK har levererat”

Kalmar Artikeln publicerades

IFK Kalmar är obesegrat efter fyra matcher.

Nu väntar ett annat topplag - AIK.

– Jag är inte förvånad. De har levererat ungefär som jag förväntat mig.

Tränaren Jonas Walfridsson väntar sig en tuff match där detaljer kommer att bli avgörande.

– Ett Lasse Lagerbäck–disciplinerat kollektiv som inte gärna bjuder bort några ytor till motståndarna och som gillar att ställa om.

Hur hanterar ni det?

    – Framför allt med ett tryggt och noggrant försvarsspel och vi har identifierat ytor som vi vill komma åt. Målsättningen är få dem att flytta sig, bli oorganiserade och kan vi göra första målet måste de öppna sig.

    IFK Kalmar fick oväntat ställa in ett fotbollspass i veckan på grund av snö. De sista detaljerna gnuggas under träningen i dag, lördag. Walfridsson har en del att fundera på.

    – Amanda Fredriksson tömde sitt knä på vätska i onsdags men har fått klartecken till spel och det är ingen spelare man sätter på bänken i onödan. Vi får se hur det ser ut efter träningen.

    Ida Andersson är tillbaka i full träning efter sin hjärnskakning och går in i matchtruppen. Maja Träff Williams har varit sjuk i veckan. Där finns fortfarande ett litet frågetecken.

    Troligt startelva: Lovisa Johansson - Emma Öjert, Elin Bergkvist, Elsa Karlsson, Emma Danielsson - Emelie Brandt, Fanny Nilsson - Emma Jones, Erin Gunther, Amanda Fredriksson - Valerie Obita.