Sport

Vinnaren tagen av stödet i Kalmar: ”Har aldrig sett något liknande”

Kalmar Artikeln publicerades

 

Corinne Abraham klev upp ur vattnet, tog upp jakten på cyklingen och sprang i mål som vinnare – på rekordtid. Sedan hyllade hon publiken.

– Jag har aldrig sett så många stötta kring ett lopp, sade den 40-åriga brittiskan.

Hon är välmeriterad och har haft ett fantastiskt år och när klev upp ur vattnet och satte sig i cykelsadeln visade hon klassen. Monstercyklingen hon visade upp innebar att hon satte nytt banrekord på cykling.

Den delen av loppet var nyckeln till segern.

– Det var en snabb bana och cyklingen är platt. Jag tryckte på ordentligt på cyklingen och fick energi för varje konkurrent jag kom ifatt.

Cyklingen klockades för 4.34,32 och den efterföljande löpningen 3.09,13. Det räckte för en seger i relativt ohotad stil.

”Stödet är helt otroligt. Det känns fantastiskt att köra här. Det är väldigt känslosamt.”
Corinne Abraham på löpningen.
Corinne Abraham på löpningen.

Det nya banrekordet för damer i Kalmar lyder nu 8.45,06 och är i brittisk ägo.

– Jag är överväldigad, sade Corinne Abrahams i målet.

– Det är en vacker bana och man känner sig väldig välkommen. Stödet är helt otroligt. Det känns fantastiskt att köra här. Det är väldigt känslosamt. Jag har aldrig sett så många stötta kring ett lopp. Jag ska säga till alla att köra detta lopp.

Corinne Abraham firar segern.
Foto: Mats Holmertz
Corinne Abraham firar segern.

Hyllningen säger mycket om Kalmars plats på Ironmankartan. Och i slutet av segerintervjun tackade Corinne Abraham spontant:

– Jag vill säga tack till alla här!

Tvåa i loppet blev Åsa Lundström, som också sprängde niotimmarsvallen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.