Sport

Viktor Agardius skada förvärrad

Kalmar Artikeln publicerades
Ultraljudet gav ett tufft svar. Vänsterbacken Viktor Agardius lårskada har förvärrats och nu kan han missa flera matcher.
Foto:Patric Söderström/TT
Ultraljudet gav ett tufft svar. Vänsterbacken Viktor Agardius lårskada har förvärrats och nu kan han missa flera matcher.

Bristningen i baksidan av låret har förvärrats.

Viktor Agardius missar även det viktiga mötet mot Halmstad på onsdag.

Kalmar FF:s skadebekymmer fortsätter. Vänsterbacken Viktor Agardius fick lämna återbud mot Åtvidaberg senast och nu är frågan när han kan vara tillbaka på planen igen.

– Jag gjorde ett ultraljud i lördags och då visade det sig att bristningen gått uppåt och blivit sex centimeter. Vi tog beslutet att jag inte skulle spela mot Åtvidaberg. Nu tar vi dag för dag så får vi se, säger Agardius.

Nyförvärvet från Mjällby har haft problem med sitt överbelastade lår en längre tid. Före matchen mot Norrköping gjordes ett ultraljud och redan då konstaterades en blödning som var tre centimeter.

– Då bestämde vi ändå att jag skulle spela. Det var efter träningen i torsdags som jag kände att det började dra rejält i låret när jag blev trött. Skulle jag slå upp den här skadan ännu mer så kommer jag att vara borta länge. Det är väl så vi tänker nu.

Läget för KFF är tufft då man senaste även saknade försvarsspelarna Marcus Nilsson (hjärnskakning), Emin Nouri (ljumske) och Ludvig Öhman (sjuk).

– Helt fel tajming och jättetråkigt förstås. De här matcherna som är nu vill man verkligen spela och hjälpa laget, säger Viktor Agardius.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.