Sport

Vikingstränaren får sparken

Nybro Artikeln publicerades

Andreas Holfelt lämnar Nybro Vikings.

Kontraktet sägs upp med tränaren efter fyra och en halv säsong i föreningen.

Foto: Henrik Eriksson

Nybro Vikings gör sig av med tränaren Andreas Holfelt.

38-åringen fick beskedet måndag förmiddag.

– Jag är uppsagd, så nu har jag gjort mitt, säger Holfelt.

NYBRO

Vikings kom tillbaka från Boden under söndagen. Måndag 11.00 hade ordföranden Krister Engdahl kallat till möte med Nybros huvudtränare. Det var snabbt avklarat.

– Han (Engdahl) frågade hur jag såg på framtiden och jag svarade att frågan är hur ni ser på den. Då berättade han att de har tänkt byta tränare till nästa säsong. Jag är uppsagd så nu har jag gjort mitt, säger Andreas Holfelt.

Hur känns det?

– Det är okej för mig. De har valt en väg och då är det bara att låta dem välja den. Jag vet vad personerna som bestämmer tycker och tänker. Och jag var väl inte helt oförberedd på det här, det har varit helt tyst om framtiden, säger Andreas Holfelt och fortsätter.

– Nu får någon annan svara i telefon, på dagarna, kvällarna och nätterna. Det ska bli rätt skönt faktiskt, säger Holfelt.

Hur summerar du tiden som tränare I Nybro?

– Jag gillar inte att slå mig själv på bröstet, men när jag kom in i det här så spelade vi negativ kvalserie och nu är vi ett någorlunda stabilt topplag som spelat allettan två år i rad och gått till playoff. Det handlar inte bara om mig, men lite kredd kanske jag är värd för det även om jag inte vill hylla mig själv.

Hur ser du på att de inte erbjuder dig någon annan roll i föreningen?

– Jag vet vilka som bestämmer och vilken väg de valt att gå. Jag har inga problem med det.

Stänger du dörren till Vikings nu?

– Jag gillar Nybro Vikings som förening, har varit här länge och utesluter inte möjligheten att komma tillbaka om de vill det. Sedan om det i så fall sker om fem år eller om ett halvår får vi se, säger Andreas Holfelt.

Ordföranden Krister Engdahl:

– Jag tycker att Andreas tog det på ett bra sätt. Jag har tyckt om honom som person och hans ledarskap har blivit bättre och bättre.

Skriver du under på att jag säger att ni sparkar honom?

– Jag tycker det är för hårda ord. Det hade varit en sak om det gått jättedåligt, att vi inte ens gått till allettan och att man väljer att göra en förändring.

Varför gör ni det här?

– Vi känner att vi vill ta det här till nästa nivå och ser gärna att vi kan utveckla junior- och ungdomssidan. Och i det vill vi ha in en tränaren med mer erfarenhet från det och kanske med ett större kontaktnät.

Vill du kommentera uppgifter att det funnits en konflikt mellan Holfelt och sportgruppen?

– Vi vill självklart att sportgruppen och tränarstaben ska synka med varandra och med oss i styrelsen.

Och det har det inte gjort?

– Nej, inte fullt ut.

Hur kommer den nya tränarens arbetsbeskrivning se ut, kommer han att bli ”sportchef” under ”ickesäsong” som Holfelt varit?

– Sportgruppen ska ha ett möte i morgon och jag vill inte förekomma det. Det sportsliga lägger jag mig inte i utan de får komma fram till vilken profil de vill ha på den nye tränaren.

Kommer ni att ta in en renodlad sportchef och en ny tränare?

– Nej, så kommer det inte att bli. Jag tror inte att det är hållbart på division 1-nivå. Pär Wallin kommer att får en större roll nu, men vi kommer även att förstärka sportgruppen med tre namn. Magnus Sandberg är en, vår klubbchef Rasmus Aro kommer att vara med och Henric Gustavsson kommer att stötta mer än tidigare, säger Krister Engdahl.