Annons

Vikingsforwarden tillbaka: ”Deras isyta sticker ut”

Han satt hemma i tv-soffan senast.
Nu är Robin Wengdahl tillbaka i Vikingsbussen.
– Det är alltid svårt att spela i Vimmerby, säger 24-åringen.
Kalmar • Publicerad 19 oktober 2018
Robin Wengdahl är tillbaka efter sjukdom när Nybro Vikings möter Vimmerby borta på fredagskvällen.
Robin Wengdahl är tillbaka efter sjukdom när Nybro Vikings möter Vimmerby borta på fredagskvällen.Foto: Henrik Eriksson

Nybro Vikings gjorde hela 6–1 i den första perioden mot Dalen senast. En riktig urladdning då, nu står Vimmerby för motståndet i Vimmerby ishall på fredagskvällen – och forwarden Robin Wengdahl är tillbaka efter sjukdom.

– Jag har varit borta i en vecka men tränade i går kväll. Jag hänger med upp och så får vi helt enkelt se hur mycket istid det blir, säger Wengdahl.

Annons

Men du är fit for fight?

– Jag har bara en träning i benen men jag är redo att köra.

Tabelltvåan Vimmerby står på 20 poäng, lika många som trean Nybro.

– Jag satt hemma och såg matchen mot Dalen i onsdags och det var bland det sjukaste jag har sett. Vi kan inte förvänta oss samma utdelning nu, det är alltid svårt att spela i Vimmerby.

Varför då?

– Deras isyta sticker ut i den här serien, den är mindre än på övriga ställen och det går helt enkelt fortare där så det gäller att vara med, vara förberedda på en fysisk match. Vimmerby forecheckar alltid hårt där hemma.

Nybrotränaren Sami Lehtinen till Vikings hemsida:

– Det ska bli riktigt kul att i det här läget möta ett av seriens mest fysiska lag på deras hemmais. Det kommer att mäta vår karaktär som lag och hockeyspelare. Vi åker dit med bra självförtroende och ska kriga hårt för att ge oss själva möjligheten att vinna matchen.

Fabian Ilestedt, Patrick Nilsson, Viktor Bolin och Victor Lindén är fortsatt uppsatta på skadelistan. Max Lyrén är sjuk och spelar inte heller han mot Vimmerby.

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons