Sport

Vikingsforwarden tillbaka: ”Deras isyta sticker ut”

Kalmar Artikeln publicerades

Han satt hemma i tv-soffan senast.

Nu är Robin Wengdahl tillbaka i Vikingsbussen.

– Det är alltid svårt att spela i Vimmerby, säger 24-åringen.

Robin Wengdahl är tillbaka efter sjukdom när Nybro Vikings möter Vimmerby borta på fredagskvällen.
Foto: Henrik Eriksson
Robin Wengdahl är tillbaka efter sjukdom när Nybro Vikings möter Vimmerby borta på fredagskvällen.

Nybro Vikings gjorde hela 6–1 i den första perioden mot Dalen senast. En riktig urladdning då, nu står Vimmerby för motståndet i Vimmerby ishall på fredagskvällen – och forwarden Robin Wengdahl är tillbaka efter sjukdom.

– Jag har varit borta i en vecka men tränade i går kväll. Jag hänger med upp och så får vi helt enkelt se hur mycket istid det blir, säger Wengdahl.

Men du är fit for fight?

– Jag har bara en träning i benen men jag är redo att köra.

Tabelltvåan Vimmerby står på 20 poäng, lika många som trean Nybro.

– Jag satt hemma och såg matchen mot Dalen i onsdags och det var bland det sjukaste jag har sett. Vi kan inte förvänta oss samma utdelning nu, det är alltid svårt att spela i Vimmerby.

Varför då?

– Deras isyta sticker ut i den här serien, den är mindre än på övriga ställen och det går helt enkelt fortare där så det gäller att vara med, vara förberedda på en fysisk match. Vimmerby forecheckar alltid hårt där hemma.

Nybrotränaren Sami Lehtinen till Vikings hemsida:

– Det ska bli riktigt kul att i det här läget möta ett av seriens mest fysiska lag på deras hemmais. Det kommer att mäta vår karaktär som lag och hockeyspelare. Vi åker dit med bra självförtroende och ska kriga hårt för att ge oss själva möjligheten att vinna matchen.

Fabian Ilestedt, Patrick Nilsson, Viktor Bolin och Victor Lindén är fortsatt uppsatta på skadelistan. Max Lyrén är sjuk och spelar inte heller han mot Vimmerby.