Annons

Vikings-supporter rasar mot säkerheten i derbyt

Slutsålt och upplagt för hockeyfest.
Men också stökigheter och överförfriskade personer.
– Tyvärr kom festen delvis av sig, säger en Nybro-supporter.
Kalmar • Publicerad 4 november 2018 • Uppdaterad 5 november 2018
Foto: Mats Holmertz

Enligt supportern kunde lagens supportrar röra sig helt fritt intill varandras sektioner vilket ledde till bråk och gruff mellan båda sidor under fredagens derby.

”Samtidigt som antalet vakter endast räckte till för att hålla ordning vid kiosker och toaletter, så var det närapå obevakat vid ståplats. Detta blev grunden för en stämning där fans från båda sidor inte kunde hålla känslorna i schack”, skriver han i en insändare.

Annons

Förutom att flera bråk observerades skriver supportern att Nybros ledare blev påhoppade på väg till pausvila.

Tobias Johansson, ordförande i Kalmar HC, bekräftar i ett mejl att Vikings tränare, Sami Lehtinen, fått motta någon form av slag mot bakhuvudet av en person som omedelbart togs omhand av polis.

”Olyckligt i sammanhanget att han valde att gå bakom båsen till omklädningsrummet istället för via bås och/eller is. Något som han också medgav när vi pratade med honom efter matchen. Så som Iffehallen är konstruerad kan detta hända varje match om tränare/ledare går bakom båset precis vid läktarna”, skriver han.

Nybro Vikings ordförande Krister Engdahl var inte själv på plats men säger att Sami Lehtinen inte behövde uppsöka läkare. Klubben har inte gjort någon polisanmälan.

– Vi får överväga om vi ska anmäla det till förbundet eller hur vi går vidare, säger han.

Totalt hade Kalmar HC tre avvisningar från hallen på grund av förfriskade supportrar.

Nu ska klubben vidta åtgärder för att öka säkerheten.

”Efter matchen gjorde vi en analys av evenemanget med polis och ordningsvakter på plats och kommer utefter detta justera de delar vi tillsammans kom fram till inte fungerade tillfredställande runt säkerheten men ska också tilläggas att vi har en utmaning med Iffehallens skick och planering”, skriver Tobias Johansson.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons