Annons

Vikings jumbo efter tredje raka förlusten: ”På botten nu”

Tre raka förluster borde vara illa nog.
Hur Vikings spel ser ut är det största problemet.
– Vi är långt ner på botten nu, säger Kim Runermark.
Nybro • Publicerad 3 januari 2018
En vanlig syn, mycket går in i mål men pucken är inte i närheten. Vikings, här genom Markus Palmberg, har stora problem i anfallszon.
En vanlig syn, mycket går in i mål men pucken är inte i närheten. Vikings, här genom Markus Palmberg, har stora problem i anfallszon.Foto: Henrik Eriksson

Tre omgångar in i allettan är Vikings jumbo, utan någon inspelad poäng trots att man haft två hemmamatcher i inledningen och inte mött något av de tilltänkta topplagen än.

Och enbart sett till hur det såg ut mot Dalen i går så är det heller ingen större överraskning. Det här håller inte helt enkelt, just nu går Vikings mot en väldigt tidig semester.

Annons

– Jag vet inte vad jag ska säga, det här är inte vad vi hade hoppats på så klart. Sett till Vimmerbymatcherna så offrade de sig mer än oss, ville mer. I dag så är vi i sarghörnerna, men där gör man inga mål, säger Kim Runermark.

Han kvitterade till 1–1 i andra perioden när Dalen gick bort sig ordentligt. Men annars var det ett kompakt bortalag och Vikings har så väldigt svårt att skapa heta målchanser, trots visst spelövertag under stora delar av matchen.

– Jag har själv haft hur många chanser som helst och skjutit i magen på målvakten när jag haft öppet mål. Vi måste vilja mer, ta oss in på mål mer. Det är den där sista lilla extra viljan som saknas, säger Runermark.

1–2 kom sedan med sex minuter kvar att spela efter en jätteblunder av Fabian Ilestedt. Forwarden, som var så lyckad i grundserien, lade en passning bakåt bakom ryggen när Dalen precis blivit fulltaliga. Och Tom Jankovic kunde utnyttja tre mot en-läget. 1–3 kom i öppen kasse i slutsekunderna.

– Man behöver inte såga Ilestedt, vi har haft oavgjort i alla tre matcherna och bjudit på lägen så vi fått stryk. I första gör vi fel i egen zon, i Vimmerby räknar vi fel och missar en markering. Nu avslutar vi ett power play med att ge dem ett tre mot ett läge. Det är olika spelare varje gång som gör misstagen, säger tränaren Andreas Holfelt.

De små marginalerna från Fabian Ilestedts klubba blev ödesdigra den här gången. Forwarden gav bort pucken innan matchavgörande 1-2.
De små marginalerna från Fabian Ilestedts klubba blev ödesdigra den här gången. Forwarden gav bort pucken innan matchavgörande 1-2.Foto: Henrik Eriksson

Nu väntar lång resa och bortamatcher mot Valbo och Hudiksvall, fredag-söndag.

– Jag sa det till spelarna, att det bara att läsa tidningen. Vi kommer att vara sämst, folk kommer att häckla oss, det kommer vara fel på mig och Jerker (Jonsson), på målvakterna, backar, forwards och centrar. Jag har varit med ett tag så jag vet åt vilket håll det blåser i stan nu. Så det ska bli skönt att åka iväg och knyta ihop det här. Så får vi se om vi har sex poäng med oss hem efter den här helgen, säger Andreas Holfelt.

Dalen tog andra raka bortasegern och följde upp skrällen mot Huddinge med att ta tre nya poäng i Liljas Arena.
Dalen tog andra raka bortasegern och följde upp skrällen mot Huddinge med att ta tre nya poäng i Liljas Arena.Foto: Henrik Eriksson
Henrik ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons