Annons

Vikings gjorde jobbet i Grästorp

Klart för Allettan i lördags.
Det syntes i Grästorp på söndagen.
– Det där ”sista” fanns inte riktigt där, säger Andreas Holfelt.
Kalmar/Grästorp • Publicerad 10 december 2017

När Tranås tappade poäng mot Vimmerby på lördagen betydde det att Nybro Vikings var klart för Allettan redan innan söndagens möte i Västergötland.

Det syntes i Åse & Viste Arena i Grästorp.

Annons

– I och med att vi blev klara i går så blev det någon form av träningsmatch. Ibland gjorde vi bra saker, ibland gjorde vi mindre bra saker. Det där ”sista” fanns inte riktigt där, säger Nybrotränaren Andreas Holfelt efter 4–2-segern.

Kim Runermark gav Vikings ledningen i powerplay i den andra perioden där också Erik Lindström ökade på ledningen. Men Grästorp kom tillbaka och fem minuter in i tredje var det kvitterat.

Gästerna visade klass sista tio. Nytillskottet Samuli Kivimäki satte 3–2 efter 13.12 och bara tre minuter senare gjorde Johan Järlefelt 4–2 i spel fem mot fyra. Game over.

– Vi hittade någon slags väg att vinna och det är starkt men det är klart att jag vill se en bättre hockeymatch på onsdag. Vi drar i gång Allettan direkt efter jul och det handlar om att befinna sig i bra vanor, säger Holfelt.

Nybro Vikings är fortsatt serietvåa efter Kallinge/Ronneby inför den sista omgången. Nybro möter där sexan Tranås AIF som fortfarande har chansen att nå top fem och en plats i Allettan.

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons