Sport

Vi sänder 60 matcher från damallsvenskan och 108 från söderettan

KALMAR Artikeln publicerades

Barometern-OT:s satsning på direktsänd lokal idrott går vidare. Nu är det klart att vi sänder samtliga IFK Kalmars matcher i damallsvenskan säsongen 2018-19 och även konkurrenterna Kristianstad och Växjös alla matcher. Vi visar också alla OAIK:s hemma- och bortamatcher i söderettan. Plus rivalerna Mjällby, Karlskrona och Kristianstads matcher. Sammanlagt 108 matcher från division ett södra och 60 från damallsvenskan. Alla sändningar är gratis för prenumeranter.

Under vintern sände Barometern-OT även FBC Kalmarsund och Kalmar HC:s hemmamatcher. Utöver sändningarna från damallsvenskan och söderettan visar Barometern-OT regelbundet andra heta lokala idrottshändelser. Allt är gratis för tidiningens prenumeranter.

Klicka här för att testa ett prenumerationserbjudande där då får testa en månad för en krona!

Under tre raka säsonger har Barometern sänt IFK Kalmars samtliga hemmamatcher i elitettan. När laget nu gått upp i Sveriges högsta serie hänger Barometern efter och växlar dessutom upp. Den kommande säsongen kan den som är prenumerant se samtliga IFK Kalmars allsvenska matcher - både hemma och borta.

– Det här är vår största tv-satsning hittills. Vi kan för första gången erbjuda en heltäckning av ett lag över en säsong, säger Anders Enström, chefredaktör på Barometern-OT.

Hur är satsningen möjlig?

– Inför den här säsongen fick Gota Media plötsligt tre lag i högsta serien: Växjö, Kristianstad och IFK Kalmar. Då har vi använt den situationen, gått samman och köpt rättigheter till 60 allsvenska matcher. Vi har visat för Damallsvenskan att vi tar det här på allvar och då har vi fått den här uppgörelsen.

Barometern-OT har tidigare sänt en del av Oskarshamns AIK:s matcher. Det har dock handlat om sporadiska sändningar.

– Nu har vi slutit ett tv-avtal med Ettanfotboll, som betyder att vi sänder samtliga matcher, både hemma och borta. Just att vi även sänder bortamatcherna känns extra bra, det ger en heltäckning, säger Barometern och Oskarshamns-Tidningens sportchef Lasse Hansson.

De flesta matcherna kommer att kommenteras med tidningens egna kommentatorer.

– Det är vi som har bäst koll på Oskarshamns AIK och division 1 södra och det är vi som ska kommentera de flesta sändningarna. Det ger något unikt över sändningarna, säger Lasse Hansson.