Sport

"Vi måste sätta en helt ny kultur igen”

Eskilstuna Artikeln publicerades

En ny förlust – och besegrade i kampmomentet.

Det gör Nanne Bergstrand bekymrad.

– En av KFF:s största styrkor har försvunnit, säger Kalmar FF-tränaren.

Svart på vitt: Halva allsvenskan är spelad. Kalmar FF har nu sex pinnar upp till Sundsvall på säker mark ovanför kvalstrecket.

Nanne Bergstrand var bekymrad över hur hans lag förlorade på nytt.

– AFC vann väldigt mycket andrabollar på vår planhalva och satte press på oss. Då skapas det också tryck och målchanser. Vi lät AFC styra matchen och klarar inte av en sådan grundläggande sak som kampmomentet tillräckligt bra i Kalmar FF i dag, säger Bergstrand.

Hur frustrerande är det att se just det i det här utsatta läget?

– Det kvittar oavsett vilket läge man befinner sig i om man förlorar sådana moment. Det som är frustrerande är att kampmomentet har varit ett av KFF:s största styrkor genom åren och det har försvunnit, det syns tydligt. Det måste vi jobba tillbaka, vi måste sätta en helt ny kultur igen, säger Nanne Bergstrand.

Det började annars bra för KFF i ett soligt Eskilstuna. Emin Nouri slog ett väl avvägt inlägg från höger som hittade pannan på Papa Diouf.

Sedan handlade det mesta om jumbon på Tunavallen. Det var ett smärre under att AFC Eskilstuna inte kvitterade innan pausvilan.

Men det tog bara två minuter in i andra innan Chili Omeje hittade rätt med huvudet från nära håll.

Förre KFF-backen Ludvig Öhman, ironiskt nog, avgjorde med skallen på en fint slagen hörna i minut 78.

Ni har jobbat på fysiken men hur mycket sitter mentalt, ni tog ledningen men fick inte med er någonting?

– En viss försiktighet kan det säkert bli men det är svårt att sätta någon procentsats på det. Nu möter vi samma lag nästa helg och det är viktigt att kunna göra en bättre prestation i kampmomenten.

Vad talar för att ni ska vända på det här?

– Att vi på sätt och vis klarar av att spela en tempostarkare fotboll nu men vi klarar inte av fler skador, säger Nanne Bergstrand.

Både Viktor Elm (huvudskada) och Markus Thorbjörnsson (vad) bröt matchen redan i den första halvleken.