Annons

Västeråstränaren inför mötet med IKO: ”Spännande”

Västeråstränaren Thomas Paananen säger sig ha bra koll på IKO.
– Jag tycker de känns spännande, säger han.
Västerås/Oskarshamn • Publicerad 23 september 2018
Senast lagen möttes, blev IKO.s Tobias Ekberg så här glad efter sitt 2–0-mål.
Senast lagen möttes, blev IKO.s Tobias Ekberg så här glad efter sitt 2–0-mål.Foto: Per Hammenvik

IK Oskarshamn fick en drömstart på säsongen genom att besegra Södertälje med 5–3 hemma i Be-Ge Hockey Center. Stor segerorganisatör var nyförvärvet från Västervik, Victor Öhman. Söndagens motståndare Västerås, fick en betydligt sämre start på säsongen – och föll med hela 5–0 mot topptippade Karlskrona.

Västerås tränare, Thomas Paananen, säger sig ha hygglig koll på IKO.

Annons

– Jag har försökt att sätta mig in i alla lagen. Jag tycker IKO känns spännande, de har ganska mycket nya spelare, men Håkan Åhlund har gjort det bra i Pantern med många nya där tidigare. Arsi Piispanen sticker ut och spelade till och med i allsvenskan sist Västerås var där, säger han och fortsätter.

– De har ett bra lag. Sedan gillar jag målvakten Adam Åhman också. Han kan bli riktigt bra.

Vad kan vi förvänta oss av Västerås?

– Hårt jobb. Vi har sagt att vi ska sikta på åttondeplatsen och det går vi för. Vi har den situationen vi har och är nykomlingar. Det är klart att lagen namnmässigt stuckit ut mer när vi spelat i allsvenskan tidigare, men jag är nöjd med laget. Vi har tagit in de spelare som anammat vår spelidé.

I laget huserar förre IKO-spelaren Mattias Beck som gjorde två poängstarka säsonger mellan 2004 och 2006, precis som Jonas Liwing som bytt Södertälje mot Västerås. Dessutom finns Acke Ringström med i laget, han gjorde två matcher med IK Oskarshamn 2014-2015. Det är en spelare som Paananen tycker imponerat på försäsongen.

– Han har sett bra ut och har haft en stor roll i Hockeyettan tidigare. Jag är helt övertygad om att han kommer blomma ut i Västerås nu, säger Thomas Paananen.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons