Sport

Västeråstränaren inför mötet med IKO: ”Spännande”

Västerås/Oskarshamn Artikeln publicerades
Senast lagen möttes, blev IKO.s Tobias Ekberg så här glad efter sitt 2–0-mål.
Foto: Per Hammenvik
Senast lagen möttes, blev IKO.s Tobias Ekberg så här glad efter sitt 2–0-mål.

Västeråstränaren Thomas Paananen säger sig ha bra koll på IKO.

– Jag tycker de känns spännande, säger han.

IK Oskarshamn fick en drömstart på säsongen genom att besegra Södertälje med 5–3 hemma i Be-Ge Hockey Center. Stor segerorganisatör var nyförvärvet från Västervik, Victor Öhman. Söndagens motståndare Västerås, fick en betydligt sämre start på säsongen – och föll med hela 5–0 mot topptippade Karlskrona.

Västerås tränare, Thomas Paananen, säger sig ha hygglig koll på IKO.

– Jag har försökt att sätta mig in i alla lagen. Jag tycker IKO känns spännande, de har ganska mycket nya spelare, men Håkan Åhlund har gjort det bra i Pantern med många nya där tidigare. Arsi Piispanen sticker ut och spelade till och med i allsvenskan sist Västerås var där, säger han och fortsätter.

– De har ett bra lag. Sedan gillar jag målvakten Adam Åhman också. Han kan bli riktigt bra.

Fakta

Västerås IK–IK Oskarshamn

Var: ABB Arena Nord, Västerås.

När: Söndag, 17.30.

Visa mer...

Vad kan vi förvänta oss av Västerås?

– Hårt jobb. Vi har sagt att vi ska sikta på åttondeplatsen och det går vi för. Vi har den situationen vi har och är nykomlingar. Det är klart att lagen namnmässigt stuckit ut mer när vi spelat i allsvenskan tidigare, men jag är nöjd med laget. Vi har tagit in de spelare som anammat vår spelidé.

I laget huserar förre IKO-spelaren Mattias Beck som gjorde två poängstarka säsonger mellan 2004 och 2006, precis som Jonas Liwing som bytt Södertälje mot Västerås. Dessutom finns Acke Ringström med i laget, han gjorde två matcher med IK Oskarshamn 2014-2015. Det är en spelare som Paananen tycker imponerat på försäsongen.

– Han har sett bra ut och har haft en stor roll i Hockeyettan tidigare. Jag är helt övertygad om att han kommer blomma ut i Västerås nu, säger Thomas Paananen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.