Sport

Vändningen: Jansson lämnar FBC för rivalen

Kalmar Artikeln publicerades

Mattias Jansson bröt kontraktet med FBC Kalmarsund.

Nu är backen tillbaka hos konkurrenten Visby IBK.

– Jag är tacksam, säger Jansson.

Mattias Jansson lämnade Visby IBK för FBC Kalmarsund inför den här allsvenska innebandysäsongen men för en vecka sedan valde den 22-årige backen att bryta kontraktet med FBC för att flytta hem till Gotland. Nu ska han spela för Visby resten av säsongen.

– Jag är glad att vi hittat en snabb lösning som gör att jag redan nu kan spela innebandy och är tacksam att FBC Kalmarsund släpper mig till en konkurrerande förening, säger Mattias Jansson i ett pressmeddelande.

Kalmarsunds klubbchef Per Viberg sa till Sporten då att han hade svårt att tänka sig att släppa Jansson till just Visby – men nu är det klart.

– Vi har diskuterat frågan och eftersom att Mattias och hans sambo ska ha barn och att det inte finns en uppsjö av alternativ så har jag, Adam (Kallenberg) och Mattias kommit fram till att han har fått välja en valfri förening.

Och vändningen är total. Enligt Per Viberg rör det sig nu inte ens om en övergångssumma mellan klubbarna.

– Det finns ingen affär mellan FBC Kalmarsund och Visby.

Så han går gratis till konkurrenten?

– Det finns en överenskommelse mellan oss och Mattias och den känns bra för båda parter.

Du publicerade ett meddelande på sociala medier, som skulle ha varit internt, där du kommunicerade ut att ni hade satt en prislapp på 40 000 kronor på Jansson. Hur mycket spelade det in nu?

– Det har ingenting med det att göra. Vi är bara människor och vill att det ska fungera för Mattias och hans familj. Normalt sett är det väl inte många klubbar som släpper en spelare så här till en konkurrent men nu har vi valt att göra så.

Om ni möter Visby i ett kommande kval till Superligan, spelar Mattias Jansson mot er då?

– Ja, det finns inga sådana klausuler, säger Per Viberg.