Sport

Uppladdningen: 14 timmar i buss

Sport Artikeln publicerades
IK Oskarshamn satt i bussen omkring 14 timmar och åkte de knappt hundra milen mellan Oskarshamn och Umeå under tisdagen. Frågan är om det är en bra uppladdning för att återta serieledningen på onsdagskvällen.
Foto:Daniel Svensson
IK Oskarshamn satt i bussen omkring 14 timmar och åkte de knappt hundra milen mellan Oskarshamn och Umeå under tisdagen. Frågan är om det är en bra uppladdning för att återta serieledningen på onsdagskvällen.

Tuff bortamatch mot Björklöven.

Då laddar IKO upp med en heldag i buss.

– Klart det påverkar, säger Jens Gustafsson.

Klockan 07.00 tisdag morgon. Då rullade IK Oskarshamns buss norrut. Ungefär 14 resetimmar förväntas den nätta lilla bussresan vara avklarad. En bussuppladdning som knappast är optimal.

– Vi gör som chefen säger, säger assisterande IKO-tränaren Jens Gustafsson på frågan om varför laget bussar hela vägen till Umeå.

Gustafsson själv klev på bussen efter lunch på tisdagen efter att ha hämtat upp Örebrolånet Jacob Bjerselius som kommer spela med laget fram till jul.

Hur slitsamt är det att ladda upp med en bussresa på sisådär 100 mil dagen innan match?

– Det är klart det påverkar, men inte så mycket till Björklövenmatchen. Vi kommer upp, sover i Umeå och värmer på is på förmiddagen. Västervik gjorde på samma sätt nyligen och vann ju med 6-1. Kan de göra det kan vi. De fick ju massa cred av Cmore för det och vi är ju ett bättre lag än dem så då borde vi också kunna göra det.

Men varför flyger ni inte?

– Det är inte jag som bestämmer kring det här, men jag utgår från att det är ekonomiska skäl. Men ska jag vara ärlig är det nästan bättre att bussa hela vägen eftersom att det ändå inte går några direktflyg från Oskarshamn. Sist när vi flög till Örnsköldsvik tog det nästan samma tid som det skulle gjort om vi åkt buss. Det var buss till Arlanda, lasta av allt, checka in, vänta på flyg och så vidare. Då flög vi visserligen till Umeå så då blev det ju ny bussresa efter flygandet.

Livet som succélag i hockeyallsvenskan är bevisligen inte så glamouröst. För direkt efter matchen mot Björklöven sätter sig laget på bussen igen.

– Vi räknar med att vara hemma runt 12.00 på torsdagen. Den resan kommer nog påverka mer och kan sätta sina spår inför Modo-matchen på lördag. På resan hit är det vanlig vakentid vi reser, men hem blir det att nattsömnen rubbas, det blir inte att man sover djupsömn på bussen. Det är inte som att krypa ner runder täcket hemma och man vaknar till så fort busschauffören är ute på räfflorna.

Fakta

Allsvenska lagens resande under en säsong:

Björklöven, 38 636 km.

Modo, 33 444.

Pantern, 32 028.

Timrå, 27 752.

Tingsryd, 25 876.

Troja/Ljungby, 24 008.

Leksand, 21 324.

Oskarshamn, 21 244.

Västervik, 19 944.

Karlskoga, 19 052.

Almtuna, 18 636.

AIK, 17 956.

Södertälje, 17 584.

Vita Hästen, 17 468.

Källa: Troja/Ljungbys twitterkonto

Visa mer...

Fakta

Björklöven-IKO

Var: T3 Center, Umeå

När: Onsdag, 19.00

Senaste nytt: IKO lånar på nytt in Jacob Bjerselius från Örebro. Han spelat med laget fram till jul. Robin Söderqvist är tillbaka efter avstängning medan Björn Karlsson och Linus Morin är fortsatt skadade. Björklöven har tre raka förluster och har haft en hel del skador på sistone.

Visa mer...