Annons

Uppgifter: IKO jagar förre Björklövenstjärnan

IKO jagar de sista pusselbitarna.
En kan vara Alex Hutchings.
– Vi har bantat listan.
Oskarshamn • Publicerad 12 juli 2018 • Uppdaterad 13 juli 2018
Per Kenttä
Per KenttäFoto: Jesper Hallberg

IK Oskarshamn samlar ihop pengar till något som de kallar ”Supporterspelaren”. I skrivande stund har omkring 11 000 kronor kommit in. Nu avslöjar MrMadhawk att spelaren IKO vill ha är Alex Hutchings.

Hutchings spelade under fjolårssäsongen för konkurrenten Björklöven och noterades 23 poäng i grundserien och sedan ytterligare fem poäng i slutspelsserien. 27-åringen hade en lyckad sejour i Sverige redan 2015/2016, då blev det hela 22 mål, även då i Björklöven. Efter det lämnade han Sverige för spel i Schweiz, innan han återvände till Västerbotten förra säsongen.

Annons

Enligt MrMadhawk.se pratar parterna med varandra och Hutchings kan vara länken som saknats mellan Joakim Hillding och Victor Öhman.

IK Oskarshamn har två målvakter, sex backar och elva forwards kontrakterade. Tidigare i veckan stod det klart att Nicklas Heinerö, senast i Södertälje, signerat ett ettårskontrakt med IKO.

I dagarna berättade sportchefen Per Kenttä att IKO bantat ner listan.

– Vi har bantat ner listan på tänkbara spelare till ett par namn, jag skulle säga 5-7 stycken tänkbara pjäser, forwards som vi tror kan gå in och göra skillnad, sa Kenttä till klubbens webbplats.

Sporten söker sportchefen Per Kenttä för en kommentar.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons