Sport

Uppgifter: IKO jagar förre Björklövenstjärnan

Oskarshamn Artikeln publicerades
Per Kenttä
Foto: Jesper Hallberg
Per Kenttä

IKO jagar de sista pusselbitarna.

En kan vara Alex Hutchings.

– Vi har bantat listan.

IK Oskarshamn samlar ihop pengar till något som de kallar ”Supporterspelaren”. I skrivande stund har omkring 11 000 kronor kommit in. Nu avslöjar MrMadhawk att spelaren IKO vill ha är Alex Hutchings.

Hutchings spelade under fjolårssäsongen för konkurrenten Björklöven och noterades 23 poäng i grundserien och sedan ytterligare fem poäng i slutspelsserien. 27-åringen hade en lyckad sejour i Sverige redan 2015/2016, då blev det hela 22 mål, även då i Björklöven. Efter det lämnade han Sverige för spel i Schweiz, innan han återvände till Västerbotten förra säsongen.

Enligt MrMadhawk.se pratar parterna med varandra och Hutchings kan vara länken som saknats mellan Joakim Hillding och Victor Öhman.

IK Oskarshamn har två målvakter, sex backar och elva forwards kontrakterade. Tidigare i veckan stod det klart att Nicklas Heinerö, senast i Södertälje, signerat ett ettårskontrakt med IKO.

I dagarna berättade sportchefen Per Kenttä att IKO bantat ner listan.

– Vi har bantat ner listan på tänkbara spelare till ett par namn, jag skulle säga 5-7 stycken tänkbara pjäser, forwards som vi tror kan gå in och göra skillnad, sa Kenttä till klubbens webbplats.

Sporten söker sportchefen Per Kenttä för en kommentar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.