Sport

Ung dansk bröt blågul dominans i Kalmar GP

KALMAR Artikeln publicerades
Foto:Mats Holmertz

Han har dominerat i Sverige i sommar.

Kalmar GP blev inget undantag.

– Banan passade mig perfekt, säger Rasmus Bogh Wallin.

Kalmar GP har inte längre enbart svenska segrare. En ung dansk, okänd även för många som följer cykelsporten väldigt noggrant, var starkast i spurtavgörandet.

– Det känns supergott, banan var helt platt och det passade mig perfekt. Det var en del snäva svängar men det gäller att man spara kraft då så man har kvar det som krävs i slutet, säger Rasmus Bogh Wallin.

21–åringen har haft en väldigt bra svensk sommar. Segern var den fjärde för 21-åringen som kör för Team Coloquick-Cult.

– Det har gått väldigt bra i Sverige nu för mig, jag har vunnit lopp i Malmö och Lund. I dag visste vi att det skulle bli svårt, men vi hade också en förhoppning om att vi skulle kunna vinna. Vi fick till spurten väldigt bra och det var fett att få vinna, säger Bogh Wallin.

I dag, lördag, väntar "det stora loppet" och Bogh Wallin hoppas kunna sätta en dansk stämpel även på det betydligt längre linjeloppet.

– Jag hoppas att vi i stallet kan göra en bra tävling och om vi gör det så finns chansen att vinna för mig även i morgon, säger Bogh Wallin.

Arrangörerna hade tur, regnet som kom några timmar innan start märke cyklisterna inget av och det var som vanligt mycket folk längs banan. Och en ung dansk, som överraskade alla, hyllade i sin tur allt och alla.

– Det är första gången jag är här i Kalmar. Men alltså, det är fett av arrangörerna att de kan anordna en sådan tävling och det är fett att det kommer så mycket folk och tittar. Det gör det bara ännu roligare för oss cyklister att köra, säger Rasmus Bogh Wallin.

Det känns som att du kan tänka dig att komma tillbaka?

– Ja, det tror jag gott.

Hela prispallen blev utländsk, norske Kristoffer Skjerping från Team Joker ICOPAL blev två framför Bogh Wallins landsman Casper von Folsach från Team Giant-Castelli. Bäste svensk blev Team Ormsalva AC:s Jonas Ahlstrand på en femte plats.