Sport

TV: Se när Rasmus lär lagkamraterna småländska

KALMAR Artikeln publicerades

I en serie uppmärksammade inlägg på Instagram försöker Rasmus Elm lära lagkamraterna småländska – med varierad framgång.

Sedan några veckor tillbaka bjuder KFF-spelarna, via Instagramkontot KalmarFFinifrån, på inblickar från lagets träningar, resor och upptåg. På lördagen publicerades en serie filmer där Rasmus Elm håller i SFI-undervisning, småländska för invandrare. I skolbänken sitter Romario, Papa Diouf och Viktor Agardius.

Rasmus Elm försöker få dem att ljuda fram orden ärtor, Barometern och årsmöte med ”rätt” uttal. Något som visar sig vara svårast för skåningen Agardius.

– Det finns inget ö i Barometern, betonar Rasmus Elm medan kameramannen försöker hålla sig för skratt.

Här kan du se klippen:

Kalmar FF hann också med att slå Sundsvall med 2–0 på lördagen. Här kan du läsa mer om matchen:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.