Sport

Tufft läge inför Hammarby

Norrköping Artikeln publicerades
En knäskada gjorde att Viktor Elm fick följa matchen från läktaren.
Foto:Henrik Eriksson
En knäskada gjorde att Viktor Elm fick följa matchen från läktaren.

Två spelare avstängda.

Viktor Elm tveksam.

KFF har problem inför Smålandsderbyt mot Hammarby.

Kalmar FF kallar mötet med Hammarby på GFA på torsdag för Smålandsderbyt i sin annonsering. Men man har en rad problem inför den väntande publikfesten. Viktor Elm satt på läktaren i Norrköping men ett knä som han haft problem med förut.

– Det var svullet och därför kunde jag inte spela. Jag gick av efter halva träningen i går, men trodde inte det skulle vara någon fara. I dag kom Kjell (sjukgymnasten Svensson) upp och kollade på det och mätte och då var det svullet. Det känns tråkigt, jag hade gärna spelat i dag, säger Viktor Elm.

Två tunga gula kort i andra halvlek gör att Marcus Nilsson och David Elm missar matchen på torsdag. Nilsson tryckte till Christoffer Nyman på mittplan i den 85:e minuten och David Elm fick sitt tredje gula för säsongen på stopptid när han kom sent in i en tackling mot Andreas Hadenius.

Två varningar som kändes onödiga och som kostar.

– Det kan tyckas vara onödigt, men jag tänker inte på det i det tillfället. Jag försöker bara vinna bollen så vi kan göra mål, säger David Elm.

Extra surt att missa när Hammarby gästar?

– Nä, det skiter jag fullständigt i om jag ska vara ärlig, säger Elm.

Peter Swärdh har en del att fundera på.

– Nu vill jag först nollställa den här matchen med spelarna. Sedan får vi se hur mycket vi kan reparera inför matchen på torsdag, säger Peter Swärdh.