Sport

Tufft, grinigt – och oavgjort

Fotboll (TT) Artikeln publicerades
Elfsborgs Gustav Henriksson kapar Kalmars Papa Alioune Diouf.
Foto: Patric Söderström/TT
Elfsborgs Gustav Henriksson kapar Kalmars Papa Alioune Diouf.

Ett olyckligt självmål såg ut att ge ett formsvagt Kalmar tre välbehövliga poäng. Men Elfsborgs Simon Strand ville annorlunda – med åtta minuter kvar satte Strand 1–1-målet i en match som präglades av kamp, gruff och uppretade känslor.

Det krävdes ett sent självmål för att öppna upp mötet mellan Kalmar och Elfsborg i herrallsvenskans elfte omgång. När Elfsborgs Gustav Henriksson i den 79:e minuten olyckligt styrde in bollen i eget mål kändes det typiskt, för att inte säga symboliskt.

Spelarbetyg:

För det var ingen match som kommer gå till fotbollsallsvenskans historieböcker för de båda lagens skönspel. I stället var det ett ställningskrig där det som länge såg ut att vara matchens mest dramatiska händelse var när gästernas Robert Gojani skallade ihop med backen Chima Akas i en nickduell.

En bandagerad Gojani tvingades utgå skadad – Elfsborgs andra huvudskada på kort tid efter Joakim Nilssons otäcka smäll mot Djurgården i senaste omgången.

Efter självmålet vaknade Boråslaget dock till liv och kvitteringen kom i den 82:a minuten. Simon Strand fick skottläge efter en tilltrasslad straffområdessituation. Strands skott var lågt och välplacerat.

Trots flera målchanser i matchens slutminuter blev det inga fler mål och matchen slutade 1–1.

 

Robin Salomonsson/TT

 

Läs mer:

 

AVSPARK KFF: Är det otur att KFF inte gör mål?

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.