Annons

Tuff bortamatch väntar Craftstaden: ”Ett topplag”

Craftstaden fick en smakstart på säsongen.
Nu väntar tuffare motstånd.
– De kan mycket väl vara ett av de fyra lagen som kvalar uppåt.
Oskarshamn • Publicerad 29 september 2018
Karl Pontén och hans Craftstaden åker till Nyköping för match mot Onyx.
Karl Pontén och hans Craftstaden åker till Nyköping för match mot Onyx.Foto: Jesper Hallberg

Craftstaden fick en kanonstart på säsongen genom att besegra Åby i premiären förra helgen. Men redan i andra omgången blir det betydligt tuffare, när Nyköpingslaget Onyx står på menyn.

– Det finns mycket mer att få ut av gruppen, egentligen gjorde vi ingen bra match i premiären. Men både jag och laget är glada över tre poäng, säger Craftstadens tränare, Karl Pontén och fortsätter:

Annons

– Onyx ska vara ett topplag. De kan mycket väl vara ett av de fyra lagen som kvalar uppåt, det blir riktigt tufft.

Vad vet du om dem?

– Jag vet att de ändrat i sitt försvarsspel lite grann. De har fått in lite namnkunniga spelare från SSL. På alla sätt är det en tuff match, med mycket folk på läktarna.

I förra helgen gjorde Jonthan Green sin debut för Craftstaden. Han imponerade stort, men i helgens match finns han inte med. Däremot har de nu skrivit en dubbellicens med honom.

– Det är synd att han inte kan spela denna helgen. Men jag kan avslöja att vi skrivit en dubbellicens på honom, säger Pontén.

Vad betyder det?

– Vi har ju ett samarbetsavtal med Vimmerby som säger att alla spelarna kan spela för båda klubbarna. Sedan är det där med karensen, spelar han med oss, måste han stå över matchen med Vimmerby. Nu kommer han stå över det avtalet och kunna spela för båda klubbarna samma helg. Sedan får vi se hur det komma utnyttjas.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons