Sport

KFF-tränaren: "Vi är väldigt missnöjda"

Kalmar Artikeln publicerades
Foto:Mats Holmertz

Efter en säsongsstart som de flesta hade förväntat sig betydligt mer av, vill inte Peter Swärdh ta upp skadeläget som den bakomliggande orsaken.

– Just nu kan vi inte klaga på skadorna i det här sammanhanget, säger Kalmar FF-tränaren Peter Swärdh.

I morgondagens match mot besökande BK Häcken får Kalmar FF klara sig utan sin numera givne kugge till vänster i backlinjen - Viktor Agardius. Filip Sachpekidis, som dras med ett höftproblem som stört honom i ett par veckor, är också ett osäkert kort inför matchen.

– Vi tar Filips situation från dag till dag. Han tränade för fullt under fredagen utan känning. Men det har vandrat lite granna och varit något som kommit och gått. Vi får helt enkelt se på träningen inför matchen, säger tränaren Peter Swärdh.

Tidigare har bland annat spelare som Marcus Antonsson, Pär Ericsson, David Elm, Ludvig Öhman och Tor Öyvind Hovda missat matcher i säsongsupptakten samtidigt som Stefan Larsson (nu tillbaka) och Rasmus Elm varit ifrån spel en längre tid.

Är skadeläget en orsak till det haltande spelet?

– Vi hade en period i februari månad efter träningslägret som var tufft skademässigt men just nu kan vi inte klaga på skadorna i det här sammanhanget. Det är vår prestation som har varit ojämn och det är något vi slåss för, inte minst anfallsmässigt. Vi söker längre anfallssekvenser, ett lite mer hotande djupledsspel och vill hitta en mer kontrollerad speluppbyggnad. Vi ska inte skylla på skadeläget.

Hur nöjd är du med säsongsinledningen?

– Det har varit väldigt varierat. Vi är väldigt missnöjda med de två bortamatcherna, både offensivt och defensivt. Vi har gjort två godkända insatser utan att för den sakens skull känt att det varit på allra högsta nivå.

Hur långt i från toppen är ni?

– Det får framtiden utvisa. Det handlar om hur vi kan utvecklas i spelet och prestationen, vi får se hur det blir.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.