Sport

Trotjänaren Ljungkvist tackade för sig

Oskarshamn Artikeln publicerades
Daniel Ljungkvist tackar publiken efter sin sista match i IK Oskarshamnströjan. Han fick avsluta med en 4-3-seger mot Almtuna. 4 bilder
Foto:Daniel Svensson
Daniel Ljungkvist tackar publiken efter sin sista match i IK Oskarshamnströjan. Han fick avsluta med en 4-3-seger mot Almtuna.

Segern kom i skymundan.

En av IKO:s största spelare på 2000-talet tackade för sig.

– IKO kommer alltid finnas i hjärtat, säger Daniel Ljungkvist.

IK Oskarshamn–Almtuna IS 4-3 (1-2, 1-0, 2-1)

IK Oskarshamn avslutade en kanonsäsong på ett värdigt sätt. Ett 2-0-underläge vändes till seger med 4–3. Men segern får ursäkta. Kvällens stora grej var att en 34-åring från Landsbro tackade för sig.

– Beslutet har växt fram under säsongen. Det känns vemodigt, men det är dags nu, säger Ljungkvist.

Pendlandet under många år har tagit tid från familjelivet som han nu vill lägga mer tid på. De första matcherna med IK Oskarshamn gjorde han redan säsongen 04/05 då klubben tog sig hela vägen till kvalserien mot SHL. De senaste sju åren har han spelat för IKO och varit en av lagets nyckelspelare. Han har varit lagkapten och en kulturbärare.

– Det har varit en ära att spela för IKO under alla år. De kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Rent fysiskt hade jag nog kunnat spela fler säsonger, men det känns bra att sluta på topp. Jag är glad att vi slutade med en seger. För oss och för fansen.

Finns det några minnen som sticker ut under alla år?

– Framför allt är det alla lagkamrater och alla runt omkring hockeyn här i Oskarshamn som man lärt känna som man kommer bära med sig fina minnen från.

Är det helt färdigspelat eller kan det bli hockey närmare hemmet i Landsbro?

– Det är inte omöjligt att det kan bli mer hockey framöver, säger Ljungkvist som var omringad av mycket folk som ville hylla honom för vad han gjort för IK Oskarshamn under sina år i klubben.

En av dem som hyllade nummer sex var tränaren Fredrik Söderström.

– Det föds inte många spelare som Ljungkvist i dag, han är unik. Han har varit en stor trygghet för mig under alla mina år här. En fantastisk hockeyspelare och människa både på och utanför isen, säger Söderström som själv som bäst funderar på sin tränarframtid.

– Jag ska smälta det här nu och sedan fundera över helgen och sitta ner med Roger Jönsson. Jag vet att han vill ha besked så snart som möjligt och inom en vecka så borde väl ett besked komma.

Söderström var glad att avsluta säsongen med seger.

– Ett värdigt slut på den här säsongen. Man har tårarna nära till hands nu och jag gläds med grabbarna. Efter första perioden pratade vi om att vi verkligen ville avsluta det här på ett bra sätt.

Fakta

Spelare som har kontrakt med IK Oskarshamn säsongen 2016/2017:

• Manuel Ågren (kontrakt till 2018)

• Filiph Engsund (kontrakt till 2018)

• Jonas Engström

• Arsi Piispanen (kontrakt till 2018)

• Linus Morin

(Målvaktstränaren Robin Danielsson och sportchefen Roger Jönsson har också kontrakt över kommande säsong).

Visa mer...