Sport

Tränarens sambo sjuk: ”Deras hälsa går först för oss”

Oskarshamn Artikeln publicerades
Craftstaden-tränaren Karl Ponténs sambo har fått leukemi och han är sjukskriven till den 28 oktober till att börja med.
Craftstaden-tränaren Karl Ponténs sambo har fått leukemi och han är sjukskriven till den 28 oktober till att börja med.

Craftstadens tränare Karl Pontén saknades senast.

Nu berättar klubben, med familjens godkännande, att han är sjukskriven.

Anledningen: hans sambo har fått leukemi.

– Deras hälsa går först för oss och är absolut viktigast, säger Johan Forneheim.

Inom Craftstaden har folk vetat läget ett tag. Men nu berättar klubben varför huvudtränaren Karl Pontén inte varit med laget sedan förra veckan.

– Karls flickvän Sofie har fått beskedet att hon har leukemi. Hon har varit dålig under våren och varit på vårdcentralen fram och tillbaka. Förra helgen blev hon inlagd för utredning och förra tisdagen kom provsvaren. Hon fick då veta att hon har leukemi, säger Johan Forneheim i Craftstadens styrelse och fortsätter:

Johan Forneheim, styrelsemedlem Craftstaden.
Foto: DANIEL SVENSSON
Johan Forneheim, styrelsemedlem Craftstaden.

– Karl mår självklart inte bra och han har sjukskrivit sig till den 28 oktober till att börja med. Han är sjukskriven för sjukdom i familjen.

Har du kontakt med Karl?

– Jag har kontakt med Karl via sms och har pratat med hans pappa. Han vill ha det så.

Karl Pontén har inte bara haft ansvaret för representationslaget utan även haft en halvtid på kansliet samt varit tränare för innebandygymnasiet.

– Vi har löst det kortsiktigt att vi i styrelsen löser hans kanslitjänst och juniortränaren Johan Magnusson tar innebandygymnasiet. Det är flera i klubben som ställt upp ideellt också.

Fram till den 28 oktober har Royne Tvingsell lovat att ha ansvaret för a-laget, tillsammans med assisterande tränaren Andreas Jansson. De har två matcher, Malmö borta och Warberg hemma, fram till dess.

Kommer Karl Pontén tillbaka tror du?

– Det vågar vi inte säga något om. När han finns i närheten kommer vi sitta ner och prata framtid. Jag vill inte sätta press på honom. Vi i klubben vill att det blir bra för dem och att de får bästa förutsättningarna. Deras hälsa går först för oss och är absolut viktigast.

Finns någon plan b?

– Vi har börjat rita på lite olika scenarier, men vi önskar och hoppas först och främst att Karl kommer tillbaka, säger Johan Forneheim.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.