Annons

Tränarens sambo sjuk: ”Deras hälsa går först för oss”

Craftstadens tränare Karl Pontén saknades senast.
Nu berättar klubben, med familjens godkännande, att han är sjukskriven.
Anledningen: hans sambo har fått leukemi.
– Deras hälsa går först för oss och är absolut viktigast, säger Johan Forneheim.
Oskarshamn • Publicerad 12 oktober 2018
Craftstaden-tränaren Karl Ponténs sambo har fått leukemi och han är sjukskriven till den 28 oktober till att börja med.
Craftstaden-tränaren Karl Ponténs sambo har fått leukemi och han är sjukskriven till den 28 oktober till att börja med.

Inom Craftstaden har folk vetat läget ett tag. Men nu berättar klubben varför huvudtränaren Karl Pontén inte varit med laget sedan förra veckan.

– Karls flickvän Sofie har fått beskedet att hon har leukemi. Hon har varit dålig under våren och varit på vårdcentralen fram och tillbaka. Förra helgen blev hon inlagd för utredning och förra tisdagen kom provsvaren. Hon fick då veta att hon har leukemi, säger Johan Forneheim i Craftstadens styrelse och fortsätter:

Johan Forneheim, styrelsemedlem Craftstaden.
Johan Forneheim, styrelsemedlem Craftstaden.Foto: DANIEL SVENSSON
Annons

– Karl mår självklart inte bra och han har sjukskrivit sig till den 28 oktober till att börja med. Han är sjukskriven för sjukdom i familjen.

Har du kontakt med Karl?

– Jag har kontakt med Karl via sms och har pratat med hans pappa. Han vill ha det så.

Karl Pontén har inte bara haft ansvaret för representationslaget utan även haft en halvtid på kansliet samt varit tränare för innebandygymnasiet.

– Vi har löst det kortsiktigt att vi i styrelsen löser hans kanslitjänst och juniortränaren Johan Magnusson tar innebandygymnasiet. Det är flera i klubben som ställt upp ideellt också.

Fram till den 28 oktober har Royne Tvingsell lovat att ha ansvaret för a-laget, tillsammans med assisterande tränaren Andreas Jansson. De har två matcher, Malmö borta och Warberg hemma, fram till dess.

Kommer Karl Pontén tillbaka tror du?

– Det vågar vi inte säga något om. När han finns i närheten kommer vi sitta ner och prata framtid. Jag vill inte sätta press på honom. Vi i klubben vill att det blir bra för dem och att de får bästa förutsättningarna. Deras hälsa går först för oss och är absolut viktigast.

Finns någon plan b?

– Vi har börjat rita på lite olika scenarier, men vi önskar och hoppas först och främst att Karl kommer tillbaka, säger Johan Forneheim.

Daniel SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons