Sport

Träffsäker trio lyfter Gullabo

Gullabo Artikeln publicerades

Triss i unga damer.

Gullabo Skytteförening kan sitta nöjd.

Nutiden och framtiden är säkrad.

De beskrivs som oskiljaktiga, alltid bara några meter ifrån varandra i skyttehallen. Men om det är en taktik verkar det fungera alldeles ypperligt.

Dubbla SM-guld i lag i falling target ger en stark vink om det.

Johanna Jonsson och Maria Bondesson vann för både juniorer och seniorer i Kinna.

– Det gick bara i grundomgången, jag sköt 37 av 40 då och gick in i den individuella utslagningen som bästa skytt. Men där förlorade jag mot den som var 16:e bäst, efter särskjutning, och var riktigt besviken, säger 20-åriga Johanna Jonsson.

Den ett år yngre Bondesson gick in som åttonde skytt i utslagningen och tog sig hela vägen till en bronspeng vilket innebär att hon får representera Sverige i NM i Finland.

– Jag trodde inte att jag skulle vara så nervös, men sedan stod hela jag och skakade. Jag började inte skjuta bra förrän vi bara var fyra kvar, kanske för att jag visste att platsen till NM var klar då och inte kände någon press utan kunde slappna av. Men då sköt min motståndare ännu bättre, säger Maria Bondesson.

Vad är målet i NM i januari?

– Målet är väl att ha kul typ. Man åker dit och tävlar som ett lag så det blir lite annorlunda mot en individuell tävling, säger Maria Bondesson.

Men det finns flera talanger längre ner i åldrarna i Gullabo. 12-åriga Andrea Jirle tog också hem en bronsmedalj i sin åldersklass.

– Det var tredje gången jag var med i RM (får inte kallas SM i yngre åldrar, reds anm.) och jag har skjutit 37, 38 och nu i år 37, säger Andrea Jirle som även spelar golf och fotboll.

Vilket är roligast?

– Jag kan inte svara på den frågan. Jag brukar säga så här, att fotbollen är roligast på vår och sommaren och skyttet under hösten och vintern.

Får du några heta tips från Johanna och Maria?

– Jag sitter och skjuter och de står upp så det är inte riktigt samma. Men de hjälper mig med lite råd och så, säger Andrea Jirle.

Johanna Jonsson:

– Det är ju inte så att man sätter sig och säger "så här ska ni göra" till de yngre. Men man kan ge lite tips och de ser kanske upp till de äldre lite, precis som man gjorde själv.