Sport

Thorbjörnsson kritiserar KFF: ”Har inte ens sagt tack”

KALMAR Artikeln publicerades
Markus Thorbjörnsson lämnade Kalmar FF efter förra säsongen och letar nu en ny klubb.
Markus Thorbjörnsson lämnade Kalmar FF efter förra säsongen och letar nu en ny klubb.

Markus Thorbjörnsson, som lämnade KFF efter förra säsongen, sågar nu sin gamla arbetsgivare.

– Det känns som att det är personer som jobbar i föreningen som vill vara där för att synas i stället för att se till Kalmar FF:s bästa, säger han till Fotbollskanalen.

När den 31-årige mittbacken, som varit tio år i Kalmar FF, tog farväl efter senaste säsongen gjorde han det med ett kryptiskt Facebook-inlägg. ”Beslutet att inte fortsätta i KFF har vuxit fram under hösten! Det beror på vissa saker som jag inte vill förmedla ut”, skrev han och ville inte förtydliga vad han menade.

I en intervju med Fotbollskanalen lägger han nu ut texten desto mer.

– Jag kom till Kalmar för tio år sedan och jag tycker att det är stor skillnad på hur föreningen sköttes för säg sex, sju år sedan, kontra hur den sköts nu. Tyvärr tycker jag att det blivit till det sämre, säger han och hävdar att den familjära stämningen i Kalmar FF försvunnit.

Han anklagar också personer i föreningen för att se mer till sitt eget än KFF:s bästa.

– Då vill inte jag vara med på den resan helt enkelt, säger han till Fotbollskanalen utan att vilja avslöja vilka personer han syftar på.

I intervjun uttrycker Markus Thorbjörnsson också besvikelse över att inte ha uppmärksammats i samband med att han lämnade Kalmar FF.

– Jag var där i tio år och de har inte ens sagt tack till mig. Men det är deras val och inget jag kan styra över.

Mittbacken var under delar av förra säsongen utlånad till Dalkurd. Nu jagar han en ny adress och säger till Fotbollskanalen att han har erbjudanden från klubbar både i Europa och andra kontinenter.

Sporten har utan framgång sökt Markus Thorbjörnsson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.