Annons

Thorbjörnsson kritiserar KFF: ”Har inte ens sagt tack”

Markus Thorbjörnsson, som lämnade KFF efter förra säsongen, sågar nu sin gamla arbetsgivare.
– Det känns som att det är personer som jobbar i föreningen som vill vara där för att synas i stället för att se till Kalmar FF:s bästa, säger han till Fotbollskanalen.
KALMAR • Publicerad 15 januari 2019
Markus Thorbjörnsson lämnade Kalmar FF efter förra säsongen och letar nu en ny klubb.
Markus Thorbjörnsson lämnade Kalmar FF efter förra säsongen och letar nu en ny klubb.

När den 31-årige mittbacken, som varit tio år i Kalmar FF, tog farväl efter senaste säsongen gjorde han det med ett kryptiskt Facebook-inlägg. ”Beslutet att inte fortsätta i KFF har vuxit fram under hösten! Det beror på vissa saker som jag inte vill förmedla ut”, skrev han och ville inte förtydliga vad han menade.

I en intervju med Fotbollskanalen lägger han nu ut texten desto mer.

Annons

– Jag kom till Kalmar för tio år sedan och jag tycker att det är stor skillnad på hur föreningen sköttes för säg sex, sju år sedan, kontra hur den sköts nu. Tyvärr tycker jag att det blivit till det sämre, säger han och hävdar att den familjära stämningen i Kalmar FF försvunnit.

Han anklagar också personer i föreningen för att se mer till sitt eget än KFF:s bästa.

– Då vill inte jag vara med på den resan helt enkelt, säger han till Fotbollskanalen utan att vilja avslöja vilka personer han syftar på.

I intervjun uttrycker Markus Thorbjörnsson också besvikelse över att inte ha uppmärksammats i samband med att han lämnade Kalmar FF.

– Jag var där i tio år och de har inte ens sagt tack till mig. Men det är deras val och inget jag kan styra över.

Mittbacken var under delar av förra säsongen utlånad till Dalkurd. Nu jagar han en ny adress och säger till Fotbollskanalen att han har erbjudanden från klubbar både i Europa och andra kontinenter.

Sporten har utan framgång sökt Markus Thorbjörnsson.

David IsefjordSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons