Sport

”Tack och godnatt om vi inte är laddade”

Sport Artikeln publicerades
Centern Pierre Gustavsson, som bor i Oskarshamn, är tillsammans med backen Erik Gustafsson de två i Västerviks IK som har IKO som moderklubb.
Foto: Roger Carlsson
Centern Pierre Gustavsson, som bor i Oskarshamn, är tillsammans med backen Erik Gustafsson de två i Västerviks IK som har IKO som moderklubb.

Näst sist i tabellen, tre raka förluster och storförlust senast.Räkna med ett rejält revanschsuget Västervik i derbyt.

– Är vi inte på tårna då så vet i fan, säger Pierre Gustavsson.

Västerviks IK har fått uppleva lite av en ny verklighet den här säsongen. Efter framgångsrika division 1-säsonger och succé som nykomling i hockeyallsvenskan förra säsongen håller de i år till i botten.– Det är inte jag åker runt och tänker på. Det går inte tänka så jättemycket på tabellen, det är dessutom så oerhört jämnt. Ett par segrar så kan vi vara på playoff-plats, säger Pierre Gustavsson som är en av två oskarshamnare i Västervikslaget.

Mot Timrå i onsdags åkte Västervik på en rejäl käftsmäll med hela 7-2.

– Starten på den matchen var sjukt dålig. De får göra två tidiga mål i powerplay. Vi drar på oss två onödiga utvisningar och det blir en astung inledning. I andra perioden kollapsade vi helt, de fick läge på läge och kunde göra fem mål. Det är svårt att beskriva, det är ju sådant här som är det sista man vill ska hända i en match, men på något lustigt sätt händer det ibland. Vi hade samma kollaps hemma mot Troja tidigare på säsongen. Det var en pinsam torsk och det var tyst på spelarbussen hem.

Ingen vågad gissning att ni är revanschsugna mot IKO?

– Ja, är vi inte på tårna då så vet i fan. I ett derby måste man vara taggad annars är det bara tack och godnatt, så är det.

Tre raka torsk och näst sist i tabellen, hur skulle du säga att ni mår?

– I två av de tre senaste har vi ändå fått med oss en poäng. Mot AIK var det kanske rättvist med en poäng, men mot Tingsryd tycker i alla fall jag att vi skulle haft tre poäng. Vi har spelat jämnt i många matcher, men förlorat i uddamålet eller i förlängning eller straffar. Det är sjukt små marginaler som avgör, det kan vara ett powerplay hit eller dit.

Du har väl nästan blivit van vid att spela derby mot moderklubben – är det fortfarande lika speciellt?

– Ja, det är klart det är speciellt. Derbyn är alltid hajpade, dels känner jag många i Oskarshamn och i IKO. Det är svårt att förklara känslan, men helt klart är det speciellt.

Känslan är att vi alltid säljer er dyrt mot IKO – vad talar för att ni vinner derbyt?

– Att vi är starka hemma och om inte annat jäkligt revanschsugna efter onsdagens match.