Svenskt rekord och medaljregn för OSK-veteraner på SM

Nytt medaljregn över Oskarshamns sportklubb på veterans-SM på Öland. Birgitta Uppgården tog mer än hälften av klubbens totalt 18 medaljer.
Löttorp/Oskarshamn • Publicerad 21 augusti 2018
OSK:s Sandy Bengtsson tog tre brons under veteran-SM på Öland.

Veteran-SM i friidrott har avgjorts i Löttorp på Öland. Över 500 deltagare, med drygt 1500 starter, gjorde upp i diverse olika friidrottsgrenar på Högby IP förra helgen. Oskarshamns sportklubb hade sex representanter på plats. OSK:s veteraner lyckades placera klubben på en 15:e plats i poängtabellen. Detta utan Hans Södergren som skadade sig strax innan tävlingen. Totalt tog OSK-veteranerna 18 medaljer, varav 8 av dem var av den ädlaste valören. Birgitta Uppgården tog flest medaljer av OSK-veteranerna med hela sex guld och fyra brons. Noterbart är att Birgitta Uppgården satte Svenskt rekord i spjut K70 med 16.26 meter.

– Jag visste inte det när jag var där. Det var Sandy Bengtsson som skickade ett sms senare att jag hade satt Svenskt rekord, säger Uppgården, som klarade av målet hon satt upp inför VSM-tävlingarna.

– Jag hade som mål att jag skulle ha med tio medaljer hem. Vilka valörer hade jag ingen aning om. Det var kul.

Övriga OSK-medaljörer var Daniel Ringbom med ett silver på 400 meter i M35-klassen. I M50-klassen tog Tomas Fanta tog två guld, ett silver och ett brons i grenarna 100 meter, 200 meter, längd- och stavhopp. Sandy Bengtsson tog tre brons i M55-klassen i löpgrenarna 200 meter, 400 meter och 1500 meter.