Sport

Succémålvakten kan lämna Kalmar FF

Kalmar Artikeln publicerades

Garanterat bästa säsongen i KFF.

Kanske även sista säsongen i KFF.

– Jag vet inte om de tror på mig mer nu, säger Lucas Hägg Johansson.

Lucas Hägg Johansson har varit betygsbäst i Kalmar FF under säsongen.
Foto: Patric Söderström/TT
Lucas Hägg Johansson har varit betygsbäst i Kalmar FF under säsongen.

Att han gjorde sitt bästa år i Kalmar FF-tröjan råder det ingen tvekan om. Men genombrottet som allsvensk förstemålvakt gav också en förstaplats när Sporten sammanfattat betygsättningen över säsongen 2017.

Hägg Johansson hamnade på 5.80 i snitt, med tvåan Jonathan Ring på 5.47.

En jordskredsseger helt enkelt.

– Är det så? Jaha, det var skoj, säger Hägg Johansson när han avslutat ett träningspass i Brännarhallen med John Håkansson och målvaktstränaren Donald Arvidsson.

Kollar du betygen?

– Inte varje gång, men det kan vara kul att kolla när man vet att man har gjort en bra match. Annars brukar jag undvika det, då blir man bara förbannad.

Nöjd med säsongen?

– Det får jag väl vara, det var en konstig säsong, väldigt speciell. I början vet jag inte vad som hände, alla skador, folk ut och in, förlust på förlust. Då tänkte man lite vad det skulle bära av. Sedan försvann Peter (Swärdh) och det kom in en ny tränare.

Som också valde Ole Söderberg först trots att du stått i de sista matcherna innan uppehållet?

– Jag kände på mig att det beslutet skulle komma. Det var några träningsveckor när Söderberg var tillbaka från skada och han var väldigt bra. Jag kände av kroppen och tänkte lite för mycket. Sedan var det en träningsmatch mot Elfsborg där jag inte gjorde någon supermatch heller. Så jag köpte det beslutet fullt ut, det var mer att jag var besviken på mig själv hur jag agerade. Men det var inte med vilje, jag var bara inne i någon slags negativ spiral.

Men Söderberg blev småskadad igen, Hägg Johansson tog chansen på riktigt, stod de 17 sista matcherna och gjorde det mycket bra. Men den bästa säsongen i KFF kan också bli den sista för 23-åringen. När vi hittar den 14 november i almanackan är det inte nära med en kontraktsförlängning med föreningen han varit i sedan 2012.

– Vi har inte kommit så långt, pratat lite grann men det är en bit kvar innan vi är någonstans där jag kan känna att det känns bra. Just nu är vi inte där.

Vill du vara kvar?

– Jag trivs bra i Kalmar. Jag har träffat en hel del folk under min tid här som betyder mycket för mig. Min tjej är härifrån och hennes familj finns här i regionen. Jag har byggt relationer här. Jag trivs bra med "Donne" (Donald Arvidsson), det mötet och samarbetet. Han har trott fullt ut på mig till hundra procent från dag ett.

Har du andra anbud?

– Inte för tillfället, inget konkret i alla fall. Sedan finns det lite lösa rykten som det tydligen brukar göra. Inte för min del, men jag kan väl säga att det är mer intresse nu än efter tidigare säsonger. Då har jag trampat lite vatten känns det som.

Är det inte så att vi har gått från att du inte visste om du ville stanna, till att KFF inte visste om de ville ha kvar dig till att de nu måste bestämma sig om de ska satsa på dig?

– Jo, men lite så. Det är väl det jag har känt, att de inte trott på mig till hundra procent och att jag inte varit någon de satsat stenhårt på. Jag har varit en bra backup, som funkade och känner till föreningen. Jag vet inte om de tror på mig mer nu eller om det fortfarande är 50/50. Så är det, vi får se var det landar, säger Lucas Hägg Johansson.