Straffdrama när Kalmar och Örebro kryssade

Två straffar, en räddning i världsklass och en frispark av samma dignitet var vad matchen mellan Kalmar och Örebro bjöd på.
Det saknades verkligen inte dramatik när lagen spelade 1–1 på måndagskvällen.
Fotboll (TT) • Publicerad 12 augusti 2019
Kalmars Henrik Löfkvist som orsakade första straffen kramar om Lucas Hägg Johansson.Foto: Patric Söderström

Efter 13 minuter av absolut ingenting började matchen komma igång, och det var Kalmar som stod för igångsättandet. Kalmar borde haft 1–0 när York Rafael fick fritt nickläge, men avslutet var inte speciellt hårt och Martin Lorentzon hann komma emellan bollen och mållinjen.

Örebro lyckades inte få igång sitt anfallsspel, de strandade allt som oftast redan på mittfältet.

Straffräddning

Kalmar fortsatte att vara det bättre laget i andra halvlek, men så kom en omställning. Henrik Löfkvist slängde sig för att täcka avslutet, men det tog på handen. Straff och Örebro kunde få övertaget.

Straffen var bra, riktigt bra. Carlos Strandberg slog den hårt, längs med backen mot högra stolpen. Men om straffen var bra var Lucas Hägg Johanssons insats av yttersta världsklass. Han gick åt rätt håll och kunde peta undan bollen. Guldfågeln arena exploderade i säsongens hittills högsta jubel.

Men straffdramat för dagen var inte över där. Tio minuter efter första straffen var det dags igen. Den här gången var det Kevin Wright som kom i ett friläge, Hägg Johansson försökte få undan bollen. Wright föll. Domare Patrik Eriksson pekade återigen på straffpunkten, denna gång till mycket häftiga protester från alla med röd tröja.

Elm kvitterade

Återigen var det Carlos Strandberg som stegade fram. Den här gången bytte han hörn och slog straffen än lite hårdare. Hägg Johansson var där, men den här gången var straffen för hårt slagen. 0–1 och krisen såg ut att fördjupas i Kalmar.

Men det här skulle bli de fasta situationernas match. Bara minuter efter 0–1 fick Kalmar en frispark strax till höger utanför straffområdet. Viktor Elm, lagom tillbaka från skada, stegade fram. Tillslaget var perfekt, bågen var perfekt och Oscar Jansson i Örebromålet var chanslös. 1–1 och spänningen steg än lite mer.

Det blev en nervös avslutning med halvchanser år båda håll, men inga fler mål.