Annons

Storm satte mästerskapsrekord

Ida Storm, från Nybro, satte nytt mästerskapsrekord i viktkastning vid inne-SM i friidrott. Storm förbättrade rekordet med 89 centimeter. I stav vann Marcus Nilsson SM-brons.
Friidrott • Publicerad 18 februari 2018
Ida Storm tävlar för Malmö men kommer från Nybro.
Ida Storm tävlar för Malmö men kommer från Nybro.Foto: Emil Langvad/TT

Det nya rekordet lyder 23,72 och är en putsning av hennes eget mästerskapsrekord. Naturligtvis bärgade Ida Storm enkelt också SM-guldet.

Vikt ser ut som en slägga, kastas på samma sätt och det tävlas i grenen under inomhussäsongen. Vikt finns med vid inne-SM men inte i EM och VM.

Tiokamparen från Högby, Marcus Nilsson, ställde upp i två grenar och han vann ett brons i stavhopp när han klarade 5,08, vilket också var nytt personligt rekord med tre centimeter. Personligt rekord blev det även i kula där han stötte 15,83 och där räckte det till tiondeplats. Även Kalmar SK:s Micael Fagö hoppade i stavfinalen och han slutade på sjätte plats med höjden 4,84.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons