Stjärnans säsong över: ”Känslostorm”

Kalmar Artikeln publicerades

Precis innan träningen kom beskedet. Främre korsbandet är av.

– Jag tror att jag fortfarande är chockad. Det känns overkligt, säger hon direkt efter passet.

Amanda Fredrikssons korsband är av. Anfallaren fick beskedet precis innan onsdagens träning.
Foto: Henrik Eriksson
Amanda Fredrikssons korsband är av. Anfallaren fick beskedet precis innan onsdagens träning.

IFK Kalmar har åkt på smäll, efter smäll, efter smäll men den här gången gungar det till ordentligt. Lagets stora skyttedrottning kan inte spela mer den här säsongen. Amanda Fredriksson, som stod för makalösa 29 mål i elitettan, har åkt på en korsbandsskada. Det var i inledningen av söndagens match mot Limhamn/Bunkeflo som olyckan var framme. Tre dagar senare kom beskedet som hela föreningen befarade.

– Jag har fått ett första utlåtande och allt är väl inte helt klart än men det är främre korsbandet som är av. De pratade om menisken också men det är lite oklart, säger Amanda Fredriksson.

Efter träningen var medspelarna framme hos Amanda Fredriksson för att ge sitt stöd.

– Många har sagt att det kan vara korsbandet men jag har nog inte velat tro på det. På något sätt är det skönt att leva på hoppet. Men sedan är det jobbigt när benen sparkas undan. Det är en känslostorm nu.

Går det på något sätt att se framåt?

– Nja, det är mer att jag måste ta mig igenom det här. Först börjar man tänka praktiskt med operation, rehab och att det kommer att bli en jobbig period. Men det måste sjunka in mer innan jag kan tänka längre fram.

IFK Kalmars tränare kände med sin anfallsstjärna efter det dystra beskedet.

– Jättetråkigt för henne och vi kommer att stötta henne men annars finns det inte mycket att göra nu. Det blir operation och rehab. Sedan är jag hundra procent säker på att hon kommer tillbaka ännu starkare. Amanda är så målmedveten, säger Jonas Walfridsson.

Ett annat orosmoln är att Shade Pratt inte tränade under onsdagens pass.

– Hon är lite öm i knäet och vi ska kolla upp det i morgon (torsdag) bara så att allt är lugnt.