Sport

Stjärnan vann seriefinalen

OSKARSHAMN Artikeln publicerades
Stjärnans Artem Nikulin var strålande i andra halvlek, han gjorde tre mål och hade bud på fler.
Foto:Daniel Svensson
Stjärnans Artem Nikulin var strålande i andra halvlek, han gjorde tre mål och hade bud på fler.

Två tunga poäng tickade in på kontot när Stjärnan besegrade tabellettan Malmbäck.

– Vi är riktigt starka på hemmaplan, säger lagkaptenen Sebastian Karlsson.

IF Stjärnan-Malmbäcks IF 5-4 (1-0)

Mål Stjärnan: Artem Nikulin 3, Igor Golovin 2

Den första halvleken präglades av ett tätt försvarsspel från båda lagen och det skapades inte speciellt många heta lägen.

Det blev ändå ett mål när Igor Golovin sköt 1-0 efter en hörna med tio minuter kvar av halvleken.

– Jag tycker att vår första halvlek är bättre än den andra, vi ligger väldigt rätt bakåt. Framåt fanns det mer att önska, men det kom ju efter paus, säger Sebastian Karlsson.

Artem Nikulin gjorde 2-0 tio minuter in i den andra halvleken, men sedan både reducerade och kvitterade Malmbäck via två hörnor.

– Vi vet att det har bra hörnstatistik och riktigt bra skytte, men det är ändå lite billigt, säger Sebastian Karlsson.

Stjärnan både återtog dock ledningen ganska omgående via Igor Golovin och när sedan Artem Nikulin prickade in 4-2 kändes det som om Stjärnan hade kontroll på händelserna. Men så var det Malmbäcks hörnor. 4-3 kom med dryga kvarten kvar.

Artem Nikulin gjorde dock omgående 5-3 och det visade sig bli det avgörande målet. Malmbäck kom inte närmare än en reducering i slutminuterna.

– En riktigt skön seger det här, nu är det roligt med bandy, säger Sebastian Karlsson.

– Vi ska kriga för varje poäng som är kvar och hoppas det räcker för att ta en kvalplats.

Stjärnan är nu fortfarande tvåa i tabellen, på samma poäng som Malmbäck, och möter härnäst tabelljumbon Fredriksberg på bortais.

Ettan i serien är garanterad en kvalplats till allsvenskan, medan tvåan får hoppas att man är bland de tre bästa tvåorna i de fem division ett-serierna.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.