Sport

Stjärnan har värvat meriterad målvakt

Sport Artikeln publicerades
Linus Johansson är klar för Stjärnan Bandy.
Foto:Filip Sjöfors, SMP
Linus Johansson är klar för Stjärnan Bandy.

Stjärnan tog en stark poäng i seriepremiären.

Nu har de gjort klart med en meriterad målvakt.

Den som kan sitt Stjärnan Bandy kommer ihåg målvakten Linus Johansson. Han vaktade kassen senaste gången klubben spelade i allsvenskan, 2011/2012.

– Han var riktigt bra när han spelade hos oss. Vi hade en tung säsong, men Linus storspelade match efter match, säger Stjärnans sportchef Pelle Folkesson.

Den juniorlandslagsmeriterade målvakten gick efter Stjärnan-sejouren till allsvenska Tranås och närmast kommer han från Åby/Tjureda, där han förra säsongen var med och förde upp laget i allsvenskan.

– Han hade tänkt att ta ett sabbatsår när jag tog kontakt med honom i höstas. Först var han tänkt som en mentor till våra målvakter, men suget efter att spela har kommit mer och mer och därför är han nu tillgänglig för spel, säger Folkesson.

Johansson kommer få konkurrera med Daniel Persson och Martin Andersson om målvaktsplatsen.

– Det finns ingen uttalad förstemålvakt, han kommer att fajtas med Daniel och Martin. Vi hoppas att han kan inspirera och lyfta dem en nivå också. Det är en väldigt bra kille som var väldigt omtyckt i truppen senast han var här.

Poängen i premiären borta mot favorittippade Skirö glädjer Stjärnan-lägret, men de drabbades också av en jobbig skada.

– Simon Björnholms axel gick ur led och det lär dröja ett tag innan han kan spela igen, säger Folkesson som kollar på flera värvningar.

– Vi kommer fylla på truppen, inte minst med tanke på Simons skada. Sedan kan jag väl säga så mycket som att vi letar främst efter offensiva spelare. Jag hoppas att ha något klart under veckan.