Sport

Stille får sparken – Kallenberg ersätter

Kalmar Artikeln publicerades

En FBC-dag fylld med krismöten.

Och till slut: Emil Stille får sparken – sportchefen Adam Kallenberg tar över.

Emil Stille lämnar tränarposten i FBC Kalmarsund – Adam Kallenberg ersätter.
Emil Stille lämnar tränarposten i FBC Kalmarsund – Adam Kallenberg ersätter.

Topptippade FBC Kalmarsund hackar i allsvenskan. Efter den senaste förlusten, mot jumbon Skoghall hemma i Kalmar sportcenter, var krishanteringen i gång på måndagen.

Ett flertal möten avlöste varandra och sent på måndagskvällen kom beskedet:

Emil Stille, ny från Östra SK inför den här säsongen, kliver av tillsammans med assisterande tränaren Håkan Robertsson.

– Med struktur, en tydlig spelidé, ödmjukhet och hårt arbete skall vi tillsammans som förening göra vad vi kan för att vända på detta. Viljan att visa att vi är ett starkare och bättre lag än vad vi fram tills nu visat är stark i hela föreningen säger FBC:s klubbchef Per Viberg i ett pressmeddelande.

Sportchefen Adam Kallenberg tar över som huvudansvarig tränare och Tom Holmkvist, som var en av initiativtagarna till att FBC Kalmarsund bildades 2011, blir assisterande tränare.

Daniel Redenheim blir kvar som fysioterapeut och lagledare. Felix Erol fortsätter som materialansvarig.

Adam Kallenberg kommer att vara kvar som sportchef och arbeta på en långsiktig lösning till en ledarstab inför nästa säsong.

– Då Adam kliver ner i båset ska jag i min roll som klubbchef underlätta för Adam med att vara behjälplig med förberedelser och planering inför nästa säsong fortsätter Per Viberg.

Emil Stille i samma pressmeddelande:

– Jag känner givetvis en stor besvikelse över att inte få fullfölja mitt uppdrag. Jag respekterar föreningens beslut rakt av och önskar laget stor lycka till framåt.

På spelarsidan kommer dessutom målvakten Victor Johansson och backen Jacob Lingmerth, båda från Kalmarsund Ungdom, tillbaka till representationslaget.

FBC Kalmarsund passar också på att sänka sin målsättning från att vinna serien till att hamna topp fyra och därmed nå kval till Superligan.