Annons

Stavfelet kostade för Nilsson i Berlin

Först krånglade magen i hettan. Sedan bröt han staven.
Marcus Nilsson fick en krokig resa i Berlin.
– Nu känns det skönt att det är över, säger 27-åringen.
Kalmar/Berlin • Publicerad 8 augusti 2018
Marcus Nilsson fick en tuff EM-resa i Berlin. Högby IF-stjärnan slutade på 7 819 poäng och en tolfte plats i tiokampen.
Marcus Nilsson fick en tuff EM-resa i Berlin. Högby IF-stjärnan slutade på 7 819 poäng och en tolfte plats i tiokampen.Foto: Jessica Gow/TT

Marcus Nilssons EM-resa är över. Och det var allt annat än en spikrak väg mot totalt 7 819 poäng och en slutlig tolfte plats i tiokampen på Olympiastadion i Berlin.

– Nu känns det bara skönt att det är över. Jag kände av magen i dag också och har väl egentligen inte varit så ”osugen” inför en andradag tidigare. Det var ganska tufft, säger Marcus Nilsson till Sporten strax efter målgången på 1 500 meter.

Annons

Högby IF-stjärnan åt något konstigt dagen innan tävlingen startade i tisdags och hade problem med magen under hela den första dagen i den tyska hettan men var trots det bara runt 100 poäng från 4 000 pinnar som var lite av målsättningen inför den andra dagen för att nå personbästat 8 120 poäng från Ratingen tidigare i somras.

Marcus Nilsson inledde den andra dagen med 14,73 på den korta häcken och 44,73 i diskus – två resultat som ändå låg i paritet med siffrorna från rekordserien.

Men i stavhoppet var oturen framme. Nilssons stav gick av på mitten i det andra försöket på 4,70 och efter ytterligare två hopp på höjden stannade han på 4,60, fyra decimeter lägre än hoppet i Ratingen.

– Med lite flyt hade jag kunnat komma in i tävlingen med ett bra resultat men så hände det där, säger Marcus Nilsson.

Hur var det mentalt att hoppa på nytt efter det?

– Det var ganska lugnt, jag tvekade inte och jag hade bra stöd av publiken där men jag fick byta stav och var ganska nära att klara men det gick tyvärr inte. Där tappade jag över 100 poäng och det blev väl det största fallet.

27-åringen avslutade EM-tävlingarna med 69,67 i spjut och 4.29,86 på 1 500 meter.

– Spjutet var okej och sedan sprang jag egentligen bara igenom 1 500 meter. Jag tog det ganska försiktigt i början för jag visste inte hur mycket krafter jag hade kvar.

7 819 poäng och plats tolv, nöjd eller mindre nöjd?

– Nja, jag hade väl siktat lite högre men det har varit två tuffa dagar för mig. Nu blir jag kvar här någon dag innan jag tar mig hemåt. Sedan får jag se om det blir ytterligare en mångkamp i september, jag får känna efter lite, säger Marcus Nilsson.

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons