Sport

Startelvan helt öppen med sex dagar kvar

KALMAR Artikeln publicerades
Marcus Nilsson och David Elms Kalmar FF vann genrepet mot Åtvidaberg med 1–0 på Fredriksskans i lördags efter 90 tempo- och chansfattiga minuter.
Foto:Mikael Eklund
Marcus Nilsson och David Elms Kalmar FF vann genrepet mot Åtvidaberg med 1–0 på Fredriksskans i lördags efter 90 tempo- och chansfattiga minuter.

Sex dagar till premiären.

Och stora delar av startelvan är helt öppen.

– Ett lyxproblem, eller vad kallar man det, säger Emin Nouri.

Kalmar FF–Åtvidaberg 1–0 (0–0)

KFF: Nenad Djordjevic.

Det börjar närma sig, påskafton, Guldfågeln Arena, allsvensk premiären mot Helsingborg.

Och Kalmar FF:s startelva är öppnare än på mycket länge med en knapp vecka till skarpt läge.

– Vi har många duktiga spelare och en bra bredd i laget, det är väl ett lyxproblem, eller vad kallar man det, säger Emin Nouri.

Från sidan känns det som att fem spelare är helt givna och startar mot HIF på lördag om de är hela och friska. Nouri, Marcus Nilsson, Tobias Eriksson, Filip Sachpekidis och David Elm. Sedan är det sex platser kvar för spelare att slåss om, vilka lär bli fem eftersom allt talar för att Viktor Elm också tillhör Kalmar FF när allsvenskan 2015 startar.

– Det känns öppet, sedan vet man aldrig när det fortfarande bara är försäsong. Det kommer att hända saker, det gör det alltid. Det dyker upp skador och avstängningar och ibland behöver man rotera i truppen eller göra taktiska förändringar. Men det känns bra att vi har flera olika alternativ på alla positioner, säger Nouri.

Tränaren Peter Swärdh valde att ge målvakterna Ole Söderberg och lars Cramer var sin halvlek mot Åtvidaberg. I mittförsvaret fick Nenad Djordjevic fortsatt förtroende bredvid Marcus Nilsson på Markus Thorbjörnssons bekostnad.

– Vi vet att vi har två bra målvakter, där Lars har haft en liten problematisk försäsong med skadan han ådrog sig tidigt. I mittförsvaret ville vi fortsätta på samma linje från Moldematchen, den här gången mot ett lag som inte trycker på hela tiden, säger Peter Swärdh som gav beröm till Filip Sachpekidis efter matchen.

17-åringen imponerade igen till höger på mitten och var genrepets stora behållning.

– Riktigt gott att vi vann matchen. Jag tycker det har gått bra på försäsongen när jag har fått spela. Det känns bra, säger Filip Sachpekidis.

Det var ett genrep utan någon större fart?

– Första halvlek var väldigt tempofattig, vi sa det i halvtid att vi var tvungna att höja tempot. Jag tyckte det blev lite bättre, men det var också väldigt svårspelat, säger Filip Sachpekidis.

KFF lämnar nu den här försäsongen med fyra segrar, fyra oavgjorda och tre förluster.

– Jag tycker att vi alla spelare har visat respekt för försvarsspelet. Offensivt har vi en del kvar, men jag tycker det ser bättre och bättre ut. Vi kommer att växa, säger Emin Nouri.

Fakta

Så är läget inför premiären.

Målvakt: Söderberg och Cramer har delat på ansvaret, fick var sin halvlek i genrepet. 50/50.

Högerback: Emin Nouri (given).

Mittback (höger): Marcus Nilsson (given).

Mittback (vänster): Nenad Djordjevic ser ut att spela till sig en startplats på Markus Thorbjörnssons bekostnad. Stor fördel serben nu. Ludvig Öhman är inte nära en startplats.

Vänsterback: Viktor Agardius kunde inte spela genrepet på grund av en infektion. Mats Solheim konkurrerar men fördel Agardius.

Central mittfältare 1: Tobias Eriksson (given).

Central mittfältare 2: Ismael är inte redo för 90 minuter, Tor Öyvind Hovda är skadad, Romario kan spela där också. Och var tänker Swärdh placera Viktor Elm om/när han anländer.

Yttermittfältare 1: Filip Sachpekidis (given).

Yttermittfältare 2: Jonathan Ring har ingen superform, slåss främst om starplatsen med Romario.

Forward 1: David Elm (given).

Forward 2: Varken Marcus Antonsson eller Pär Ericsson har sett heta ut på slutet. Viktor Elm som släpande bakom storebror?.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.