Sport

SSL-profilen bor i Kalmar: ”Men just nu går det inte”

Kalmar Artikeln publicerades

Han har varit spelare och sportchef i FC Helsingborg. Nu bor Kristoffer Fält i Kalmar.

– Vi har sagt att vi gärna vill att han spelar med oss, säger FBC Kalmarsunds klubbchef Per Viberg.

24 Kalmar var först med att rapportera om att meriterade Kristoffer Fält, med nio säsonger i Superligan, är aktuell för FBC Kalmarsund. SSL-nykomlingen är intresserat av 29-åringens tjänster men för tillfället är det inte möjligt. Fält jobbar som SSL-koordinator på Svenska innebandyförbundet och pendlar mycket upp till Stockholm.

– Vi har sagt att vi gärna vill att han spelar med oss. En spelare av hans kaliber har flera år kvar att ge. Men just nu går det inte på grund av hans jobb. Han bor i Kalmar och skulle hans arbetssituation förändras är vi intresserade, säger Per Viberg.

Med tre veckor kvar till seriepremiären jagar Kalmarsund fortfarande förstärkningar och hoppas kunna knyta till sig två spelare. Högst upp på önskelistan finns en back men klubben kollar även efter spelare i centerpositionen.

– Vi har ett bra lag, är bra tränade men är lite tunna över en lång säsong. Men det skulle vara bra med större konkurrens. Fyller vi på blir både bredden och toppen bättre. Vi har redan nu material för att hänga kvar och lite till men det är inte fel med ytterligare spelare.