Sport

SSL-motstånd väntar för Craftstaden

Oskarshamn Artikeln publicerades

Karl Pontén var inte nöjd med sitt lags offensiv efter senaste matchen. Nu vill han se att man tar initiativ mot SSL-motstånd.

Försäsongen har varit knackig för Craftstaden. På en försäsong räknar man dock inte resultat och det är bra för Craftstaden då resultaten inte varit bra.

Tränare Karl Pontén som inte var nöjd efter senaste matchen vill nu se att laget tar initiativ mot Jönköping IK från SSL.

– Det är givetvis en utmaning för oss. Och utmaningen består i att vi ska våga hålla i boll och ta initiativ när vi går framåt., säger Karl Pontén.

Det är väl ganska säkert att tro att Jönköping kommer ha mest boll. Karl Pontén menar dock att det ändå går att fokusera på anfallsspelet för Craftstaden.

– Anfallsspel har flera olika delar och för mig är kontringsspelet en sådan del. Där måste vi våga kliva fram när vi har läge.

Till matchen mot Jönköping har Craftstaden i stort sett tillgång till hela sin trupp.

– Det är Robin Lennartsson som är långskadad sedan tidigare samt Henrik Areskough som är borta i morgon på grund av privata skäl och inte kommer att spela matchen. Annars är alla med, säger Karl Pontén.

Matchen är Craftstadens näst sista denna försäsong. Serien startar den 22 september.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.