Annons

Sporten sänder hopptävling: ”Nästa generationens stjärnor”

För andra året i rad tar Sporten ett rejält grepp om kvalet till Sverigeponnyn. På söndag direktsänds tävlingen från Smedby.
– Vi får se nästa generations stjärnor, säger Linda Algotsson.
Körningsven • Publicerad 9 februari 2018
Ann ”Bella” Rodhelind och Linda Algotsson blir Sportens expertkommentatorer när kvalet till Sverigeponnyn avgörs i Smedby på söndag.
Ann ”Bella” Rodhelind och Linda Algotsson blir Sportens expertkommentatorer när kvalet till Sverigeponnyn avgörs i Smedby på söndag.Foto: Johanna Eriksson

Hon har inte mindre än fyra OS i ryggen. Nu kliver Linda Algotsson upp på expertstolen för att kommentera kvalet till Sverigeponnyn tillsammans med den rutinerade hopptränaren Ann ”Bella” Rodhelind när Sporten sänder på söndag klockan 11.

– Jag har tidigare mest varit domare i stilbedömning och gett betygen men jag har också varit expert i Eurosport men den gången var det fälttävlan. Jag har ”Bella” Rodhelind med mig och hon känner till ekipagen bra, säger Linda Algotsson.

Annons

– Ja, jag kommer att berätta om ekipagen och Linda blir experten efter ritterna, säger Rodhelind.

Duon har en tävling ihop där stilbedömningen står i fokus och därför ligger den här tävlingsformen duon varmt om hjärtat.

– Det är min hemmaplan, säger Algotsson.

– I Tyskland har man stilbedömning i alla grenar. Det finns inga ”vanliga tävlingar”. Tyskarna har fattat vilken bra utbildning det är och ryttarna får bra hjälp på vägen.

Vad har ni för förhoppningar på dagen?

– Att alla går i mål och att alla har en bra dag, säger Ann ”Bella” Rodhelind.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons