Sport

Sporten sänder hopptävling: ”Nästa generationens stjärnor”

Körningsven Artikeln publicerades

För andra året i rad tar Sporten ett rejält grepp om kvalet till Sverigeponnyn. På söndag direktsänds tävlingen från Smedby.

– Vi får se nästa generations stjärnor, säger Linda Algotsson.

Ann ”Bella” Rodhelind och Linda Algotsson blir Sportens expertkommentatorer när kvalet till Sverigeponnyn avgörs i Smedby på söndag.
Foto: Johanna Eriksson
Ann ”Bella” Rodhelind och Linda Algotsson blir Sportens expertkommentatorer när kvalet till Sverigeponnyn avgörs i Smedby på söndag.

Hon har inte mindre än fyra OS i ryggen. Nu kliver Linda Algotsson upp på expertstolen för att kommentera kvalet till Sverigeponnyn tillsammans med den rutinerade hopptränaren Ann ”Bella” Rodhelind när Sporten sänder på söndag klockan 11.

– Jag har tidigare mest varit domare i stilbedömning och gett betygen men jag har också varit expert i Eurosport men den gången var det fälttävlan. Jag har ”Bella” Rodhelind med mig och hon känner till ekipagen bra, säger Linda Algotsson.

– Ja, jag kommer att berätta om ekipagen och Linda blir experten efter ritterna, säger Rodhelind.

Duon har en tävling ihop där stilbedömningen står i fokus och därför ligger den här tävlingsformen duon varmt om hjärtat.

– Det är min hemmaplan, säger Algotsson.

– I Tyskland har man stilbedömning i alla grenar. Det finns inga ”vanliga tävlingar”. Tyskarna har fattat vilken bra utbildning det är och ryttarna får bra hjälp på vägen.

Vad har ni för förhoppningar på dagen?

– Att alla går i mål och att alla har en bra dag, säger Ann ”Bella” Rodhelind.