Sport

Sparkad 2015 – nu är han tillbaka i FBC

Kalmar Artikeln publicerades
Nils-Petter Hjelm är tillbaka i FBC Kalmarsund – den här gången i klubbens division 1-lag.
Foto:Johanna Eriksson
Nils-Petter Hjelm är tillbaka i FBC Kalmarsund – den här gången i klubbens division 1-lag.

Nils-Petter Hjelm fick sparken från FBC Kalmarsund 2015.

Nu tar Hjelm över klubbens division 1-lag.

– Det finns inga hard feelings, säger han.

FBC Kalmarsunds damer låg trea efter 14 omgångar i division 1-innebandyn när klubben valde att sparka tränaren Nils-Petter Hjelm i januari 2015.

Två och ett halvt år senare är Hjelm tillbaka i FBC:s organisation – den här gången som huvudtränare för klubbens lag i division 1.

– Det är mycket som har hänt sedan dess, det finns inga hard feelings. Det var helt enkelt fel tidpunkt för mig där och då. Jag var väl kanske inte riktigt redo, det hoppas jag att jag är nu, säger Nils-Petter Hjelm.

Vad har du gjort fram tills nu?

– Jag tog över grabbens P07-lag i Kalmarsund och det har aldrig varit aktuellt att tacka ja till andra anbud jag har fått de här åren. Men det här ska bli spännande.

Hur ser uppdraget ut?

– Det är väl egentligen tvådelat. Dels ska jag coacha det här laget så bra jag bara kan, dels ska jag förbereda talangerna så att steget till elitsatsningen blir lite kortare, säger Nils-Petter Hjelm.

Samtidigt som Hjelm tar över FBC Ungdom i division 1 är det klart att klubben drar sig ur division 2.

– Vi har helt enkelt inte underlag med spelare för att dra runt så många lag, det har varit ett stort tryck på vissa spelare som har fått spela tre matcher i veckan. Nu har vi i stället ett lag i allsvenskan, ett i division 1 och ett nytt lag i juniorallsvenskan. Vi tror på den modellen, säger sportchefen Jessica Fivelstedt.