Sport

Skrällen: Kaptenen tillbaka på Bergavik

Kalmar Artikeln publicerades
Simon "Släggan" Gustafsson började säsongen i moderföreningen Kalmar Södra och division 4 men vänder nu tillbaka till IFK Berga och division 2.
Foto:David Winberg
Simon "Släggan" Gustafsson började säsongen i moderföreningen Kalmar Södra och division 4 men vänder nu tillbaka till IFK Berga och division 2.

Här kommer en sommaröverraskning: Simon ”Släggan” Gustafsson är tillbaka i IFK Berga.

– Jag är inte klar på den här nivån, säger 24-åringen.

Efter nio säsonger i IFK Berga lämnade Simon ”Släggan” Gustafsson Bergavik för moderklubben Kalmar Södra inför det här fotbollsåret.

Nu är fjolårets kapten tillbaka i division 2-klubben.

Gustafsson är överens om ett kontrakt över en och en halv säsong och mittbacken gjorde sitt första träningspass med sitt nygamla lag på torsdagskvällen. Tanken är att 24-åringen spelar tre matcher till i Södra innan flytten blir permanent.

– Jag har insett att jag har saknat det här, jag har fått tillbaka suget när jag varit här ute och kollat på matcherna och känt nivån, säger Simon ”Släggan” Gustafsson.

När du lämnade Berga i våras pekade du på orsaker som att du hade börjat tröttna på resorna och att det tog för mycket tid, vad har fått dig på andra tankar nu?

– Det var väl främst jobbet som fick mig in i de banorna men jag har som sagt fått tillbaka suget. Det är helt andra premisser att spela i division 4, det är mycket friare och det passar inte mig. Det var stor skillnad att ta klivet ner, för stor har jag märkt. Jag har insett att jag har mycket mer i mig, jag är inte klar på den här nivån.

Hur togs kontakten upp på nytt?

– Det var Ola (Petersson) som skickade ett sms till mig där han skrev att han gärna ville se mig i Berga i höst. Jag blev givetvis glad över det sms:et och tanken började gro än mer då.

Mittbacken Simon ”Släggan” Gustafsson har mest spelat på det centrala mittfältet hos Kalmar Södra men det är i försvarslinjen han kommer att konkurrera i Berga.

– Ja, det är väl inget snack, egentligen. Jag är en utpräglad mittback.

Sportchefen Daniel Afsah:

– ”Släggan” var sugen på att komma tillbaka och det är klart att vi inte kan säga nej till en spelare som honom. Samtidigt behöver vi bredda truppen inför hösten så det här passar oerhört bra, säger Afsah.