Sport

Skador plågar OAIK – Agebjörn borta länge

Oskarshamn Artikeln publicerades
Anton AgebjörnOAIK-ÖSTER
Foto: Per Hammenvik
Anton AgebjörnOAIK-ÖSTER

Skadelistan blir allt längre för Oskarshamns AIK. Flera spelare är osäkra och Anton Agebjörn kommer missa ett antal matcher. ”Förhoppningsvis är han tillbaka i mitten av maj”.

Fakta

Oskarshamns AIK–Husqvarna FF

Var: Arena Osakrshamn.

När: Söndag kl 17.00.

Läget i laget: OAIK saknar definitivt Peiman Eliassi, Anton Agebjörn och Anton Olsson. Filippos Sachsanidis, William Kvist och Casper Källberg dras med skador och är tveksamma.

Visa mer...

Det säger Oskarshamns AIK:s skadeprövade tränare Janne Stahre. Sedan tidigare saknar han sin stora stjärna, Peiman Eliassi, som missar hela säsongen. Därtill saknas Anton Olsson.

I söndagens match mot Husqvarna får han dessutom klara sig utan vänsterbacken Anton Agebjörn, som skadade sig i bortamatchen mot Åtvidaberg.

– Det är fotleden. Han har problem med fötterna sedan tidigare och kommer bli borta ett tag. Förhoppningsvis är han tillbaka i mitten av maj, säger Janne Stahre.

Men inte nog med det. Även grekiske målvakten Filippos Sachsanidis, mittfältaren William Kvist och finske forwarden Casper Källberg dras med skador.

– Jag hoppas kunna använda Casper 15-20 minuter. Det är en fot som spökar. Sachsanidis har problem med en axel och är osäker. Det kan bli så att David Thorngren får göra debut.

OAIK har försökt plocka in spelare, men eftersom fönstret är stängt så är spelare med utgångna proffskontrakt eller spelare under 18 år möjliga.

– Men vi har inte hittat något och nu har vi bestämt att sikta på sommaren i stället. Se vad vi kan hitta då.

Stahre bekräftar dock att han varit i kontakt med Joakim Lengyel, som lagt skorna på hyllan vid två tillfällen.

– Han är alltid on my list och vi har pratat, men för tillfället är det inte aktuellt.

OAIK tränar lördag eftermiddag och lagets tas ut efter det.

– Vi ändrade rejält i spelsystemet mot Åtvidaberg och de gick rejält i fällan. Jag vill inte gå in exakt på vad vi förändrat, men vi är betydligt mer kompakta defensivt.

Husqvarna har inlett säsongen med två förluster och ett kryss. Ett HFF som annars rustat inför säsongen.

Bland nyförvärven märks de båda nyzeeländarna Myer Bevan, lån från MLS-laget Vancuver Whitecaps, och Joel Stevens. Båda spelarna har gjort a-landskamper för Nya Zeeland.

– Husqvarnas inledning är lite missvisande, de har varit med bra i alla matcherna. De är bra. Det kommer bli en tuff match.