Annons

Skador oroar inför JVM-finalen

Första finalen på fyra år i JVM.
Men Juniorkronorna fick både Fabian Zetterlund och Linus Lindström skadade i semifinalsegern över USA (4–2).
– De är frågetecken, säger förbundskaptenen Tomas Montén.
Ishockey • Publicerad 5 januari 2018
Fabian Zetterlund fick gå av isen tidigt.
Fabian Zetterlund fick gå av isen tidigt.Foto: Nathan Denette

Färjestadsforwarden Zetterlund, två mål i turneringen, fick kliva av redan i första perioden.

– Han fick en smäll och vi ville inte chansa. Vi kommer att titta på honom i morgon under förmiddagen. Vi har ganska många timmar på oss till match. Han är ett frågetecken, säger Montén.

Annons

Linus Lindström, Skellefteå, klev av i tredje perioden, och ska också utvärderas under fredagen.

– Det är sådant som händer. Har man inte gått igenom en VM-turnering med skador så har man inte jobbat tillräckligt hårt. Det har vi sagt hela tiden, säger Montén och fortsätter:

– Vi hade lir och "skills", men vi jobbade hårt också. Vi täckte en massa skott, vi tog smällar och vi drev på mål. Det måste vi göra för att vinna.

Spelare och ledare visade inga stora känslor efter segern. Även om laget nu klev över semifinalhindret för första gången på fyra år var det bara ytterligare ett steg i jakten på guld.

Det snacket började redan i båset i slutet av 4–2-segern.

– Vi sa att vi har en match kvar att vinna. Vi har inte vunnit något ännu. Både Lias (lagkaptenen Andersson) sade det och jag sade det, säger Montén.

Montén var ändå nöjd, och kunde inte låta bli att dela ut en känga till svenska medier heller.

I fjol, hans första år som ansvarig, förlorade ju Sverige semifinalen och Montén fick då en hel del frågor kring det faktum att juniorlandslaget till slut missade medalj för tredje året i rad.

Nu blev det seger:

– Det är ganska stor skillnad (skratt)... nu kan ni inte tjata om att vi inte tar medalj heller.

Annons

När svenskarna lämnade Key Bank Center i Buffalo efter segern hade det andra semifinalmötet mellan Kanada och Tjeckien inte börjat.

– Nu gäller det att försöka ta tillvara på de timmar vi har till fördel mot de två lag som spelar nu. Ta hand om kroppen, äta, sova och sedan i morgon bitti när spelarna vaknar tar vi ett möte där vi fokuserar på dem vi ska möta, säger förbundskaptenen.

Göran Sundberg/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons