Annons

Skadedrabbat Craftstaden jagar SSL-kval

Två matcher på tre dagar.
Och sex spelare på skadelistan.
– Klart det är kännbart.
Oskarshamn • Publicerad 12 januari 2018
Markus Nilsson är en av flera skadade spelare i Craftstaden inför matcherna mot Malmö FBC och FBC Kalmarsund.
Markus Nilsson är en av flera skadade spelare i Craftstaden inför matcherna mot Malmö FBC och FBC Kalmarsund.Foto: Roger Carlsson

Craftstaden har tre raka segrar och rejält häng på toppen. Laget har samma poäng som fjärdeplacerade Karlstad som innehar den sista av de fyra SSL-kvalplatserna. På söndag väntar bortamatch mot mittenlaget Malmö FBC och på tisdag väntar derby mot Kalmarsund. Med två så tajta matcher är det extra jobbigt för Craftstaden att ha sex spelare på skadelistan. Henrik Aresoug, Robin Lennartsson Markus Nilsson och Martin Rosén missar definitivt båda matcherna. Tobias Roth och Johan Sundkvist är båda osäkra till start.

– Det är ett problem, klart det är kännbart. Men vi måste ha fokus på de som är med och spelar, det är de som kan påverka. Vi kommer att ha en stark trupp i båda matcherna, säger tränare Karl Pontén.

Annons

Ni har chans att kliva upp på en SSL-kvalplats i helgen – hur hanterar ni det?

– Det är ingenting vi pratar om. Vi ska fortsätta på den inslagna vägen som funkat bra. Det är klyschigt att säga, men det är en match i taget. Vi bryter ner motståndet och kollar på detaljer, vi är väldigt noggranna i allt vi gör. Vi vet om att SSL-kvalplatserna är inom räckhåll, men det är långt kvar av säsongen.

Vad blir viktigast för att besegra Malmö?

– Framför allt försvarsspelet, det samt våra spelvändningar. Det har varit så när vi mött dem att laget som fått spelvända på det andra har vunnit matchen. Det är försvarsspelet som sätter spelvändningarna.

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons