Sport

Sista chansen att haka på SSL-tåget

Oskarshamn Artikeln publicerades
Det var rejält irriterat i Craftstaden efter ett bortdömt mål i slutminuten mot Warberg i höstas. Nu är revanschlustan stor inför helgens match.
Foto: Daniel Svensson
Det var rejält irriterat i Craftstaden efter ett bortdömt mål i slutminuten mot Warberg i höstas. Nu är revanschlustan stor inför helgens match.

Tre poäng är ett måste om SSL-drömmen ska leva.

Då väntar serieledaren borta inför utsålda läktare.

– Det blir fantastiska förutsättningar.

För ett par veckor sedan hade Craftstaden slagläge i kampen om en SSL-kvalplats. Efter två raka förluster är läget ett annat. Inför söndagens bortamatch mot serieledande Warberg är vinst i princip ett måste om SSL-drömmen ska leva inför de två sista omgångarna.

– Ja, absolut, sedan beror det lite på resultaten i de andra matcherna också. Vi har sett att alla kan slå alla i den här serien så jag tror serien kommer leva hela vägen in. Men för att ge oss själva rättvisa att kunna haka på topp fyra är det en trepoängare som krävs, säger Craftstadens tränare Karl Pontén.

I hemmamötet mot Warberg fick Craftstaden, efter märkliga omständigheter, ett mål bortdömt i slutminuten. Ett mål som hade inneburit kvittering och i alla fall en trolig poäng.

– Vi hade en videogenomgång i tisdags och kollade Warbergs match mot Karlstad senast och även vår match mot dem i höstas. Då råkade sekvensen i slutet rulla förbi och någon sa att ”det där ska vara tändvätska nog för att spöa dem”.

Vad talar för att ni ska rå på dem?

– Vi gjorde en jättebra match mot dem hemma. Vi visade att vi kunde stå upp mot dem och det gäller att hitta den prestationen igen. Matchen är utsåld vilket innebär att det kommer bli mer än 1 000 personer i en fin hall med bra golv så förutsättningarna är fantastiska. Sedan är det upp till oss själva att komma upp i den nivån som krävs.

Pontén hymlar inte med att han varit besviken med de två senaste insatserna och vet vad som måste förbättras.

– Framför allt har vi släppt in för mycket mål. Elva senast mot Onyx och sju mot Visby. Försvarsspelet har inte suttit, vi har varit för passiva. Aggressiviteten måste upp, vi behöver vara mer rejäla och smälla på.

Saknas gör skadade duon Martin Rosén och Robin Lennartsson och Jesper Mattsson är sjuk. Nils Söderqvist, som är utlånad till Westervik resten av säsongen, saknas också.

– Lennartsson körde på bra i två veckor, men skadade knät senast och ser ut att missa resten av säsongen nu. Jag lider verkligen med honom, säger Pontén.

Dubbellicensaren Eddie Nissen-Sandberg finns med i Craftstadens trupp i helgen.

Fakta

Craftstadens trupp mot Warberg:

Adam Waktel, Johan Sundkvist, Tobias Roth, Tor Bornedal Samils, Max Norstedt, Victor Tvingsell, Simon Zetterling, Patrik Ekman, Filip Stjernberg, Albin Lundell, Oscar Rohlin, Markus Nilsson, Andreas Lennartsson, Isak Brånstrand, Simon Lööf, Victor Sjöstedt.

Visa mer...