Sport

Seger ett måste för Högsby

Högsby Artikeln publicerades
Hampus Savolainen gjorde ett av målen i första mötet med Älmeboda/Linneryd. Han var även inblandad i det andra som betydde 2-2.
Foto:Mikael Algotsson
Hampus Savolainen gjorde ett av målen i första mötet med Älmeboda/Linneryd. Han var även inblandad i det andra som betydde 2-2.

Första mötet slutade 2-2 mot Älmeboda/Linneryd.

Det gör att Högsby måste vinna dagens returmatch för att gå vidare i kvalet.

Det är klart att det går att spela 3-3 eller 4-4 för Högsby och därigenom gå vidare på fler bortamål. Men om man ska se nyktert på matchen så inser nog de flesta att det är en vinst som kommer behövas om Högsby ska ta sig vidare till nästa omgång i kvalet mot division 2. Under fredagen hade laget sin sista träning inför matchen.

– Vi pratade lite anfallsspel och att vi måste ha med oss rätt verktyg beroende på hur matchen utvecklar sig, säger Högsbys tränare Mikael Persson.

Matchen på Frövi i lördags blev lite annorlunda då vädret bjöd på både blåst och regn.

– Det lär nog bli andra förutsättningar denna gång med tanke på vädret. Men vi möter ett bollskickigt lag som är spetsiga i sina omställningar. För oss gäller att göra det vi gjort under hela denna säsong, det finns ingen anledning att ändra det nu, säger Mikael Persson.

Om Högsby vinner väntar möte med Nybro IF om spel i division 2 nästa säsong.

Fakta

Så spelar Högsby

Tom Langeteg Nilsson-Adam Torstenson, Carl Savolainen, Kalle Furuskog, Tobias Nilsson-Hampus Savolainen, Martin Torstensson, Johan Persson, Olle Dolk-Joacim Olson, Joakim Lengyel

Visa mer...