Sport

Sachpekidis missar matchen mot AIK

Sport Artikeln publicerades
Foto:Henrik Eriksson

Han har haft en oturlig vårsäsong.

Nu missar han även omstarten i allsvenskan.

– Det är surt, säger Filip Sachpekidis.

Filip Sachpekidis säsong har kantrats av sjukdomar, vilket resulterade i att han spelade blott tre matcher under den första delen av allsvenskan. Under uppehållet har han dock varit tillbaka och i den senaste träningsmatchen mot Irak fick han spela 61 minuter. Men nu är olyckan framme igen för talangen – på fredagsträningen åkte han på en smäll i magtrakten och tvingandes kliva av.

– Jag fick en smäll, en armbåge av Viktor Agardius eller Viktor Elm rätt på magmuskeln, säger Filip Sachpekidis.

Och efter dagens träning, som Sachpekidis fick tillbringa i gymmet, förklarade 19-åringen att han nu missar matchen i morgon.

– Det är surt. Det kommer inte lägligt, men som tur är kommer det inte hålla mig borta allt för länge så jag tappar inte för mycket. Jag kommer vara i gång i träning i nästa vecka.

Kalmar FF:s sjukgymnast Kjell Svensson säger så här om skadan:

– I och med att han inte tränade i dag, så spelar han inte i morgon. Det är troligen en muskelbristning som han har åkt på. Han har svårt att vrida och vända, säger Kjell Svensson.

Herman Hallberg kliver in i truppen i stället. Annars är det en förväntad trupp som Peter Swärdh har tagit ut.

KFF:s startelva, 4–1–4–1: Ole Söderberg – Stefan Larsson, Viktor Elm, Marko Biskupovi, Viktor Agardius – Ismael – Tobias Eriksson, Rasmus Elm, Romario, Jonathan Ring – David Elm.

Bänk: Lucas Hägg Johansson, Anton Maikkula, Sebastian Starke Hedlund, Calle Johansson, Svante Ingelsson, Herman Hallberg, Lumala Abdu.