Annons

Så mycket spelade division 6-klubben ihop till barnen

Hundra kronor för varje poäng i division 6-fotbollen.
Ljungbyholms Goif spelade ihop över 5 000 kronor till barnen.
Fotboll • Publicerad 22 november 2017
Ljungbyholms Goif skänkte 100 kronor för varje inspelad poäng i division 6.
Ljungbyholms Goif skänkte 100 kronor för varje inspelad poäng i division 6.Foto: Privat

Inför säsongen i division 6 bestämde sig Ljungbyholms Goif att skänka 100 kronor för varje inspelad poäng till organisationen ”Min stora dag”.

– Jag såg ett inslag på tv och kände för barnen där. Det är till exempel inte alla som kan ha ett kalas hemma på grund av att de kanske ligger på ett sjukhus under en längre tid, sa tränaren Henrik Bertilsson inför säsongen.

Annons

Ljungbyholm samlade ihop 31 poäng men summan blev lite större än 3 100 kronor.

– Några sponsorer hoppade på också så just nu har vi 5 270 kronor i kassan till barnen. Det här har varit kopplat till seniorfotbollen men vi ska också lägga ut det på hemsidan så att övriga medlemmar kan haka på. Det har varit roligt och det känns som om vi kör det här nästa år också, säger Karl-Henric Elling, fotbollsansvarig i Ljungbyholm.

Frimånaden är här, hur går det?

– Johan Eriksson är skadad och kommer tyvärr inte att kunna spela 2018. På plussidan har vi fått in Erik Nilsson från Hasslö.

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons