Sport

Rydström tillbaka med Nanne

Kalmar Artikeln publicerades
3 bilder
Foto:Kollage

Nanne Bergstrand, Henrik Rydström och Jens Nilsson.

Där har ni Kalmar FF:s nya stab runt a-laget.

– Det här är den bästa lösningen för föreningen, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam.

Jörgen Petersson som varit assistent till Peter Swärdh den här säsongen fortsätter i föreningen och blir ansvarig för U19–laget. I princip byter Petersson och Rydström arbetsuppgifter.

– Jörgens kontrakt är på två år men var kopplat till jobbet som assistent till Peter Swärdh. Nu fanns en öppning och vi har suttit ner tillsammans och löst det här i samförstånd, säger Andersson Borstam.

Varför är det här bra för Kalmar FF?

– Vi behöver en så kort startsträcka som möjligt. Nanne kan allsvenskan, föreningen och spelarna, Jens finns redan i en roll runt a–laget, Henrik och Nanne känner varandra efter så många år tillsammans och vi tycker att vi får mest effekt på det här sättet.

Jens Nilsson är sedan tidigare kopplad till a-laget och har regelbundet varit med under Swärdhs träningar.

– Jens kommer att vara på plats tre till fyra träningar och kommer även i fortsättningen att vara kittet mellan a–verksamheten och vår akademi utan att vara lagansvarig.

Henrik Rydström blir ansvarig matchcoach för U21–laget och kommer att arbeta nära Nanne Bergstrand tillsammans med Nilsson.

– Jag respekterar Nanne mycket och min egen tränarbit är präglad av hans sätt att se på ledarskap och synen på fotboll. Det är en fördel i det kortsiktiga perspektivet, säger Henrik Rydström.

Henrik Rydström assisterade Peter Swärdh under säsongen 2016 men valde att gå tillbaka till U19 i år. Redan på lördag är han i tjänst i sin nya roll.

– Jag var för öppenhjärtlig med hur jag hade det i den sitsen i fjol. Jag har lärt mig massor av efterspelet från det. Nu lockas jag av att vi är ett team - Nanne, Jens och jag. Det gillar jag verkligen.

Nu ska trion påbörja det tuffa arbetet med att vända KFF:s negativa trend.

– När man själv har varit spelare har det under vissa säsonger varit svårt veta vad man ska ställa krav på. Det arbetet vill vi hjälpa spelarna med.

Hur är det att lämna U19?

– Jag har haft det bra under de här sju månaderna. Det är tudelat. Det är lite vemodigt men samtidigt var det ingen tvekan när jag fick frågan att vara med och hjälpa till i a-truppen på de här premisserna. Det är stimulerande.

Jörgen Petersson får efter mindre än ett halvår byta arbetsuppgift.

– Jörgen har gjort ett jättebra jobb och vi vill behålla honom i Kalmar FF, säger Thomas Andersson Borstam.