Sport

Rydström slutar som assisterande tränare

Kalmar Artikeln publicerades
Henrik Rydström lämnar jobbet som assisterande i a-laget och flyttar tillbaka till akademien och blir på nytt ansvarig för U19–laget.
Foto:Anders Johansson
Henrik Rydström lämnar jobbet som assisterande i a-laget och flyttar tillbaka till akademien och blir på nytt ansvarig för U19–laget.

Henrik Rydström lämnar assisterande tränarrollen i Kalmar FF.

I november tar han över som U19–tränare i föreningen.

– För min egen skull är det här bra.

När Rydström klev in i rollen som assisterande till Peter Swärdh gjorde han det med ett tydligt uppdrag: att höja kravbilden i gruppen och försöka förmedla det som han stått för som spelare och ge stadga åt gruppen.

– Jag har verkligen gillat miljön, att få jobba som tränare på samma nivå som jag befann mig som spelare har varit utvecklande.

Men inte tillräckligt.

– Rent egoistiskt känner jag ett större behov att få ta ansvar för ett lag än att vara assisterande om jag ska utvecklas som tränare.

Henrik Rydström har uttryckt önskemål om att göra något annat. När det blev klart att nuvarande U19–tränaren Ola Petersson bestämt sig för att bryta kontraktet och ta över division 2-laget IFK Berga öppnade sig möjligheten.

– Föreningen har lyssnat och deras ambition är att det ska bli så bra som möjligt.

Känslan?

– Det ska bli jäkligt kul att få komma tillbaka. Jag gjorde ingen hemlighet av att jag trivdes väldigt bra som U19–tränare. Miljön är stimulerande och väldigt lärorik.

När tar du över?

– Först ska jag göra klart mitt åtagande i a-truppen. Ola Petersson slutar 1 november och sedan tar jag väl över. Vi har inte formaliserat allt än.